www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kranj bo poživila pop-up restavracija

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kranj bo poživila pop-up restavracija

Avtor BTPS
Datum
10. februar 2015
Tip
Novica

V Kranju se bo februarja na zaenkrat še neznani lokaciji pojavila restavracija. Koncept, ki ga pogosteje srečamo v tujini, bo pri nas izvedlo podjetje Kuharaj, ki se sicer ukvarja s cateringom in organizacijo kuharskih delavnic.

Pop-up restavracije so popularne že kakšno dobro desetletje, predvsem v Veliki Britaniji in Avstraliji, vendar ne gre za nov fenomen. Že prej so jih poznali v Ameriki in na Kubi. Gurmane ponavadi privabijo prek družbenih medijev, kot je blogosfera, Twitter ali Facebook, da sledijo dogajanju in rezervirajo svoje mesto prek spleta.

Kranjska pop-up izpostava izkorišča kanale Facebooka, prvo večerjo pa organizira februarja. Anže Skvarč, ki stoji za blagovno znamko Kuharaj oziroma je organizator pop-up restavracije v Kranju: »Ideja za pop-up restavracijo se mi je porajala v glavi že kakšno leto, vendar pa je težko najti primeren prostor, v katerem lahko izvedemo prireditev. Je pa ideja v tem času dozorela in tudi primeren prostor se je našel. Zato bom v letošnjem letu izvedel kar nekaj pop-up restavracij, tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Seveda sem zasledil idejo v tujini, kjer so ravno te restavracije pravi hit, predvsem med mladimi. Veliko pop-up restavracij je v Londonu in Avstraliji in zakaj ne bi te prakse prenesli tudi v Slovenijo?«

Bistvo pop-up restavracije je, da se pojavi na neobičajnem kraju. »Najbolj pomembna je izkušnja, gostu se lahko zelo posvetiš, zato se počuti, kot da bi ga gostil v svojem domu. Prednost pop-up restavracije je tudi ta, da je po navadi to majhna skupina dobrojedcev, ki med seboj spletejo nova poznanstva. Za gostitelja pa je najbolj pomemben neposredni odziv gosta,« o prednostih nenadno vzklile restavracije razlaga Skvarč.

V Kranju se bo pop-up restavracija Kuharaj pojavila na valentinovo oziroma pustno soboto. Ker je bistvo pop-up restavracije manjše in intimnejše vzdušje, bo razpoložljiva kapaciteta 15 gostov na večer. Zaradi dobrega odziva pa bodo organizatorji še eno večerjo pripravili že dan prej, v petek, 13. februarja. Cena pethodnega menija bo dobrojedce stala 20 €. »Kranj je zadnje čase zaspano mesto in upam, da se ga bo s takimi dogodki malo prebudilo. Ravno zato sem za prvi pop-up večer izbral Kranj. Lokacija je že znana, razkrita pa bo predvidoma teden pred dogodkom,« o razlogih za izbiro prizorišča pojasnjuje Skvarč.

Pop-up restavracije predstavljajo učinkovit način za mlade profesionalce, da pokažejo svoje sposobnosti na področju gostoljubnosti in pridobijo pozornost ali investitorje za kakšen drug kulinarični projekt. Za kuharje so zanimive tudi, ker ti lahko eksperimentirajo brez tveganja, da bi obubožali. Anže Skvarč pa si v prihodnosti želi predvsem odpreti svoj lokal: »Moja največja želja je odprtje lastnega bistroja za 20 ljudi, kjer bom poleg dobre hrane gostu lahko ponudil tudi enkratno doživetje, ki temelji na gostoljubju in kakovostni postrežbi. Prav tako bi priložnost ponudil gostujočim kuharjem in tudi ljubiteljskim kuharjem, ki bi lahko za en dan postali pravi kuharji.«

Vir: mladipodjetnik.si

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...