www.slovenia.info
Bank of Tourism Potentials in Slovenia
options
Language English

Deposits::Kranj bo poživila pop-up restavracija

Warning - The content of website portal www.BTPS.si is protected by copyright. The copyright owners are the Bank of Tourism Potentials in Slovenia (BTPS), public agency SPIRIT Slovenia (SPIRIT) and BTPS clients. All rights reserved. Information from the website (text, images, sounds, etc.) may not be reproduced, transferred, distributed or stored without the prior written permission of BTPS or SPIRIT. Some parts of the website contain images that are likewise protected by the copyright of their owners.

Kranj bo poživila pop-up restavracija

Author BTPS
Date
Tuesday, February 10, 2015
Type
News

V Kranju se bo februarja na zaenkrat še neznani lokaciji pojavila restavracija. Koncept, ki ga pogosteje srečamo v tujini, bo pri nas izvedlo podjetje Kuharaj, ki se sicer ukvarja s cateringom in organizacijo kuharskih delavnic.

Pop-up restavracije so popularne že kakšno dobro desetletje, predvsem v Veliki Britaniji in Avstraliji, vendar ne gre za nov fenomen. Že prej so jih poznali v Ameriki in na Kubi. Gurmane ponavadi privabijo prek družbenih medijev, kot je blogosfera, Twitter ali Facebook, da sledijo dogajanju in rezervirajo svoje mesto prek spleta.

Kranjska pop-up izpostava izkorišča kanale Facebooka, prvo večerjo pa organizira februarja. Anže Skvarč, ki stoji za blagovno znamko Kuharaj oziroma je organizator pop-up restavracije v Kranju: »Ideja za pop-up restavracijo se mi je porajala v glavi že kakšno leto, vendar pa je težko najti primeren prostor, v katerem lahko izvedemo prireditev. Je pa ideja v tem času dozorela in tudi primeren prostor se je našel. Zato bom v letošnjem letu izvedel kar nekaj pop-up restavracij, tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Seveda sem zasledil idejo v tujini, kjer so ravno te restavracije pravi hit, predvsem med mladimi. Veliko pop-up restavracij je v Londonu in Avstraliji in zakaj ne bi te prakse prenesli tudi v Slovenijo?«

Bistvo pop-up restavracije je, da se pojavi na neobičajnem kraju. »Najbolj pomembna je izkušnja, gostu se lahko zelo posvetiš, zato se počuti, kot da bi ga gostil v svojem domu. Prednost pop-up restavracije je tudi ta, da je po navadi to majhna skupina dobrojedcev, ki med seboj spletejo nova poznanstva. Za gostitelja pa je najbolj pomemben neposredni odziv gosta,« o prednostih nenadno vzklile restavracije razlaga Skvarč.

V Kranju se bo pop-up restavracija Kuharaj pojavila na valentinovo oziroma pustno soboto. Ker je bistvo pop-up restavracije manjše in intimnejše vzdušje, bo razpoložljiva kapaciteta 15 gostov na večer. Zaradi dobrega odziva pa bodo organizatorji še eno večerjo pripravili že dan prej, v petek, 13. februarja. Cena pethodnega menija bo dobrojedce stala 20 €. »Kranj je zadnje čase zaspano mesto in upam, da se ga bo s takimi dogodki malo prebudilo. Ravno zato sem za prvi pop-up večer izbral Kranj. Lokacija je že znana, razkrita pa bo predvidoma teden pred dogodkom,« o razlogih za izbiro prizorišča pojasnjuje Skvarč.

Pop-up restavracije predstavljajo učinkovit način za mlade profesionalce, da pokažejo svoje sposobnosti na področju gostoljubnosti in pridobijo pozornost ali investitorje za kakšen drug kulinarični projekt. Za kuharje so zanimive tudi, ker ti lahko eksperimentirajo brez tveganja, da bi obubožali. Anže Skvarč pa si v prihodnosti želi predvsem odpreti svoj lokal: »Moja največja želja je odprtje lastnega bistroja za 20 ljudi, kjer bom poleg dobre hrane gostu lahko ponudil tudi enkratno doživetje, ki temelji na gostoljubju in kakovostni postrežbi. Prav tako bi priložnost ponudil gostujočim kuharjem in tudi ljubiteljskim kuharjem, ki bi lahko za en dan postali pravi kuharji.«

Vir: mladipodjetnik.si

Additional Info
To see additional info contact deposit author BTPS.
Deposit preview comments
Only registered users can add comments.
X

Cookies

BTPS uses cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue we assume that you consent to receive all cookies from BTPS website.
I agree
More information...