www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Glamping - ekološka vasica kožaric

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Glamping - ekološka vasica kožaric

Avtor camping bled
Datum
31. maj 2010
Tip
Ideja
Ponujam
Vasica z dvajsetimi opremljenimi bivalnimi enotami – »kožaricami«, ki so nadgrajene z lesenim jacuzzijem in privatno kopalnico. V vsaki bivalni enoti lahko prespita dve osebi. Za kožarico bo postavljen lesen škaf – jacuzzi, ki za ogrevanje vode uporablja peč na drva. Celotna vasica je nadgrajena z avtohtono in plodonosno vegetacijo, kar bo bivalnim enotam zagotavljalo zadostno mero intimnosti. Poleg tega plodonosna vegetacija pozitivno vpliva na prisotnost ptic v kampu. Sanitarni objekt bomo spremenili v objekt s privatnimi kopalnicami, kar pomeni, da bo imela vsaka kožarica v centralnem sanitarnem objektu svojo kopalnico, opremljeno s tušem, kadjo, dvema lijakoma in ločenim wc-jem.

Bivalni objekt je zasnovan po principu avtohtone začasne bivalne enote gozdarjev, ki je bila v izvirni obliki krita z lubjem dreves in se je imenovala »kožarica«. Izvirni koncept enostavnega bivaka v naravi je prilagojen potrebam uporabnikov kampa v vseh vremenskih razmerah in v vseh letnih časi, saj je dobro izoliran. Električni priključek omogoča gretje, kuhanje in uporabo enostavnih elektronskih naprav. Grajen je iz kvalitetnega neobdelanega macesnovega lesa in krit z macesnovimi skodlami, kar bistveno podaljša življenjsko dobo bivaka. Koncept naših »kožaric« sledi ekološkim  tendencam. Vsi konstrukcijski materiali, izolacija in elementi notranje opreme so izdelani iz naravnih kemijsko neobdelanih materialov.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja camping bled.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...