www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Strategija razvoja gostilne v Sloveniji

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Strategija razvoja gostilne v Sloveniji

Avtor Jumart
Datum
21. maj 2009
Tip
Ideja
Ponujam

V obdobju, ko je turizem v Sloveniji v razvoju, je za njegov kakovosten razvoj velikega pomena tudi gostinska ponudba države. Še posebej to velja za našo državo, ki je tako v evropskem kot tudi svetovnem merilu med najbolj raznolikimi ravno na področju gastronomije. Gastronomija se v zadnjem obdobju trži pod sloganom »Okusiti Slovenijo« in gostilna je najbolj primeren prostor za okušanje le te.

Z gastronomijo Slovenije je močno povezano tudi okolje, v katerem se državo spoznava ali z drugimi besedami, v katerem se državo »okuša«. V Sloveniji predstavlja to okolje gostilna, ki pa v času svetovne globalizacije postopoma izgublja svojo gastronomsko in kulturno istovetnost oz. identiteto. 

Primeri pokažejo, kako so druge države pristopile k vprašanju zaščite, ohranjanja in razvoja svojih razpoznavnih gostinskih obratov. Naj izpostavim nekaj primerov: Kdo si Irske ne zapomni po irskem pubu, Madžarske po čardi, Italije po piceriji?

Rešitev predlagam v obliki priloženega koncepta strategije, ki bo začrtala smernice za zaščito dediščine in razvoj prihodnosti gostilne. Tako bo gostilna postala pomemben turistični produkt Slovenije, ki bo na najboljši način ponujal gastronomijo Slovenije.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Jumart.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...