www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Turistične priložnosti podvodnega sveta

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turistične priložnosti podvodnega sveta

Avtor BTPS
Datum
20. december 2010
Tip
Novica
V dneh, ko se po Evropi "potapljamo" v snegu, smo pripravili nekaj informacij o tem, kakšne novosti čakajo turiste - če so se pripravljeni potopiti v topla morja širom sveta:

  • Podvodne restavracije, hoteli, celo podvodne poroke vse bolj privlačijo turiste.
  • Leta 2006 so v izraelskem pristanišču Caesarea zgradili prvi podvodni muzej na svetu. Potapljači si lahko v mirnem podvodnem svetu ogledajo antične ostanke nekdaj mogočnega rimskega imperija.
  • Za vse tiste, ki uživajo ob opazovanju živali v njihovem naravnem okolju, na otoku Guadalupe organizirajo ogled belega morskega psa. V kletkah se potopijo pod morsko gladino in opazujejo te velike morske zveri.
  • Na Palau vsako leto organizirajo teden morskih psov, ki je namenjen varovanju te vrste, turisti pa so vabljeni, da se potopijo z znanstveniki, opazujejo ter tako pomagajo zbirati podatke.
  • Stare ladje, ki niso več v uporabi, ponavadi končajo na morskem dnu ali pa v muzejih. Ladjo USS Kittiwake pa čaka drugačna usoda. "Zasidrana" bo pod gladino Karibskega morja, kjer jo bodo lahko turisti med potapljanjem natančno preiskovali. 

Več na tourism-review.com

Foto: diko1967, www.sxc.hu
Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...