www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Vzhodnjaška modrost kot wellness priložnost

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Vzhodnjaška modrost kot wellness priložnost

Avtor r07078
Datum
16. junij 2007
Tip
Znanje
Ponujam
Avtorji: Saša ENCI, Sanja ILIĆ, Jana ŠRAMEL
Mentor: Marko GAMS, univ. dipl. ekon.

ŠOLSKI CENTER VELENJE, Poklicna in tehniška šola za storitvene dejavnosti

V raziskovalni nalogi na temo wellness in turizem želimo ugotoviti pomen wellness programov za prihodnji razvoj zdraviliškega turizma v Sloveniji in pomen storitev masaž iz Daljnega vzhoda v ponudbi wellness programov slovenskih naravnih zdravilišč.

Na podlagi informacij, zbranih s pomočjo anketnih vprašalnikov, naslovljenih na predstavnike slovenskih naravnih zdravilišč, literature, revij, spletnih strani in drugih razpoložljivih virov, želimo predstaviti trende, novosti, priložnosti in omejitvene dejavnike razvoja wellness programov in storitev masaž z Daljnega vzhoda. S tem bomo potrdili ali ovrgli naslednje hipoteze:

• Wellness programi bodo v prihodnje imeli pomembnejšo vlogo v zdraviliškem turizmu Slovenije,
• delež storitev masaž iz Daljnega Vzhoda v ponudbi wellness programov bo v prihodnje naraščal,
• masaže z Daljnega Vzhoda vplivajo ugodno na fizično in duševno zdravje.

Potrditve ali zavrnitve posameznih hipotez so obrazložene v sklepu raziskovalne naloge.
V prvem delu naloge pišemo o stanju in možnostih zdraviliškega turizma v Sloveniji, skušamo opredeliti pojem wellness in razlike med zdraviliškim in wellness turizmom ter predstavljamo pomen wellnessa v turizmu s poudarkom na Sloveniji. Posebej izpostavljamo medicinski wellness in podajamo pregled ponudbe storitev wellnessa v slovenskih naravnih zdraviliščih.

Drugi del obsega pregled masaž z Daljnega vzhoda v ponudbi slovenskih naravnih zdravilišč. Podan je tudi anketni vprašalnik za wellness centre v termah, s pomočjo katerega smo želele izvedeti pomen in predvideno prihodnost masaž z Daljnega vzhoda.

V prilogi je podan slovarček osnovnih pojmov iz wellnessa in masažah z Daljnega vzhoda.

Za dostop do dokumenta lahko (1) kontaktirate avtorja pologa s klikom na zgornje uporabniško ime ali (2) pišete na BTPS.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja r07078.
Komentarji povzetka
BTPS 2.12.2008 12:05:42

25.07.2007: komitentki BTPS (št. računa oz. uporabniško ime r07048) je bil na njeno zahtevo poslan dokument Vzhodnjaška modrost kot wellness priložnost.

  • njen komentar: "Spoštovani, nad vašo raziskovalno nalogo sem navdušena, ker se tudi sama podajam v hotelirstvo, mi je ta naloga dala resnično širok pogled na wellness ponudbo. Žalosti me edinole dejstvo, da največja zdravilišča niso bila pripravljena sodelovati pri anketi. Zato pa bomo mi pri našem projektu z veseljem uporabili vaše delo v praksi. Le tako naprej."
BTPS 2.12.2008 11:48:08

27.10. 2008: Komitentki BTPS (št. računa oz. uporabniško ime r07113) so bili na njeno prošnjo poslani dokumenti Vzhodnjaška modrost kot wellness priložnost, Wellness v slovenskem turizmu, Wellness poskrbi, da smo brez skrbi, Wellness turizem in Wellness v termah Olimia.

  • njeno vprašanje: " V kratkem bom pričela z izdelavo diplomske naloge na temo Wellnessa, tako, da bi vas vljudno prosila za dostop do raziskovalnih nalog ki so na to temo, saj bi mi vsaka informacija prišla prav."
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...