www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::2. festival alpskega cvetja v Bohinju

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

2. festival alpskega cvetja v Bohinju

Avtor BTPS
Datum
26. maj 2008
Tip
Novica
V Bohinju se začenja 2. festival alpskega cvetja, na katerem bodo lahko obiskovalci na botaničnih izletih spoznavali bogastvo samoniklega cvetja, ki ravno v tem času doživlja največji razcvet. Na razmeroma majhnem in lahko dostopnem območju je na različnih višinskih pasovih strnjeno pravo bogastvo rastlinstva, ki pozornemu ljubitelju narave omogoča nepozabna doživetja naravnih lepot. Pobudo za festival je dal škotski naravovarstvenik Ian Mitchell, ki Bohinj obiskuje že več kot 25 let in je dodobra spoznal veliko botanično bogastvo Bohinja.
Do 7. junija se bo zvrstila vrsta kulturnih prireditev, povezanih s cvetličnimi temami, od likovnih in fotografskih razstav do glasbenih večerov ter delavnic o izdelavi šopkov, vezenju cvetličnih motivov ter uporabnosti cvetja v vsakdanjem življenju. Iz travniškega cvetja bodo pripravili okusne jedi, na ogled bo razstava japonskih kimonov v povezavi s slovensko narodno nošo ter tržnica z domačo obrtjo in hrane. V okviru festivala alpskega cvetja so v Bohinju pripravili 16 botaničnih izletov. Izleti trajajo od treh ur do dvodnevne ture.
 

LTO Bohinj je prireditev prijavila tudi na letošnji razpis za inovativne dosežke v turizmu - Sejalec 2008. Podroben program festivala si lahko pogledate tukaj.
Dodatna informacija
Dodatne informacije ne obstajajo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...