www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Project Zero

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Project Zero

Avtor Gorazd Renko
Datum
13. marec 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Gre za preprosto idejo, s katero lahko turist doseže ničelni ogljični odtis.

Sodeč po rezultatih študije mora človek v svojem življenju za ničelni ogljični odtis posaditi dve smreki, ki v življenjskem ciklu vežeta toliko ogljika, kot ga človek z običajnim življenjem ustvari (to velja za povprečno aktivnega človeka, brez uporabe avtomobila, potovanj z letalom in brez prevelikih prostorov  za ogrevanje na fosilna goriva).

Naša ideja je, da bi od maja do septembra vsakemu paru ali družini, ki bo dan preživel in tudi prespal pri nas, podarili sadiko smreke ali gozdnega drevesa. Turist bo dobil kupon, s katerim bo sadiko prevzel v drevesnici. Odnesel jo bo lahko domov in jo posadil doma ali kupon podaril organizacijam ali posameznikom s seznama, ki ga bo imela drevesnica, in ti bodo sadiko posadili namesto njega.

Sadike bomo nabavili iz turistične takse, turist, ki bo pri nas preživel dve noči, pa bo brezplačno izničil svoj ogljični odtis. Cena gozdne sadike je 0,50 €, torej polovico turistične takse.

Zeleno in okolju prijazno - da skoraj bolj ne more biti!

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Gorazd Renko.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...