www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Tematska učna pot Zvoki narave

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Tematska učna pot Zvoki narave

Avtor mretuznik
Datum
7. marec 2017
Tip
Ideja
Ponujam

Tematska učna pot Zvoki narave – Inovativna interpretacija človeka in narave v krajini – Inovativno učno orodje

Raznolika in privlačna rekreativno-pohodna, doživljajska pot po cestah, kolovozih, gozdovih, travnikih, ohišnicah, starodavnih poteh, preko potokov in po dvoriščih. Prikazuje sožitje  človeka in narave v krajini.

Pot lahko pričnete na treh izhodiščih: v Dobrini, v Žamerku ali na Žusmu.

Iz doline  ob Dobrinskem potoku se vzpnete na manjši grič Molovice (južno od Dobrine), od koder se ponujajo lepi razgledi na Dobrino in Žusem ter nadaljujete do Drenovc. Po ponovnem spustu do Dobrinskega potoka in Žamerka,  nadaljujete z vzponom na vrh Žusma, najprej po cesti in nato po starodavni grajski poti. Z vrha Žusma, kjer so čudoviti razgledi na bližnjo in daljno okolico, se  vračate proti izhodišču v Dobrini.  

Na poti so urejena štiri doživljajska igrišča, kjer lahko sprostite želje po raziskovanju, glasbi, igri in doživljanju divje narave. Doživljajska igrišča so namenjena vsem, ne le otrokom. Ob igralih postojte, preizkusite vse, česar se lahko dotaknete, in svoja odkritja delite  z drugimi. Ponovno odkrijte sebe skozi  igro.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja mretuznik.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...