www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Rupnikova linija na Zaplani

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Rupnikova linija na Zaplani

Avtor TurizemVrhnika
Datum
6. september 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Program se začne na tematski poti »Rupnikova linija« pri gostilni Mesec na Zaplani, ki na zanimiv in slikovit način opisuje način življenja in gradnje bunkerjev na Zaplani v času pred drugo svetovno vojno. Pot poteka po strateško pomembnem območju, katerega pomembno geo strateko lego so prepoznali že stari Rimljani, saj se v neposredni bližini nahajajo tudi ostanki Rimskega obrambnega zidu. Med vodenjem se obiskovalci seznanijo s sistemom železobetonskih vojaških objektov – bunkerjev, ki so bili zgrajeni do l. 1941 vzdolž takratne rapalske, jugoslovansko-italijanske meje. Ogledajo si tudi notranjost nekaterih še ohranjenih bunkerjev, ki jih italijanska vojska po zasedbi tega ozemlja kljub načrtnemu uničevanju ni porušila. Po ogledu se obiskovalci okrepčajo z Rupnikovo mineštro, za katero poskrbi gostilna Mesec.

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja TurizemVrhnika.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...