www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kamniške pravljične poti

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kamniške pravljične poti

Avtor ZTS Kamnik
 

Natečaj : Snovalec 2016

15.02.2016
Datum
21. marec 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Projekt Kamniških pravljičnih poti je namenjen popestritvi aktivne ponudbe in spoznavanju lokalnih zgodb skozi pohodništvo. Sprehode na sedem pohodniških točk bomo popestrili s spoznavanjem lokalnega izročila ter z doživljanjem in opazovanjem narave. Poseben poudarek je na poslušanju oziroma prebiranju zgodb, ki so povezane z izletniško točko. Turistom bomo tako omogočili kakovostno preživljanje prostega časa in jih seznanjali s folklornim izročilom, saj dajemo poseben poudarek ohranjanju lokalnih zgodb in legend.

Poti so skrbno izbrane tako, da so primerne za otroke, kot tudi za odrasle. Poleg pripovedk in legend vključujejo tudi naravne znamenitosti, kot so na primer slap Orglice, sotesko Predaselj in podobno. Za vsako pot smo izbrali eno izmed kamniških zgodb-pripovedk, ki se posredno povezuje z destinacijo. Večina zgodb je zapisanih v knjigi »Kamniške pravljične poti«, ki je izšla leta 2015.

Zastavljenih bo sedem poti, vsaka s svojo zgodbo - najsi bo to le preprosta pripovedka ali pa kar legenda iz lokalnega okolja. Za promocijo poti bomo pripravili letake, ki bodo na voljo na različnih turističnih točkah na destinaciji. V njih bo uvodoma predstavljen koncept pravljičnih poti, osnovne značilnosti poti (težavnost, čas trajanja in turistične točke in ponudba na poti) in prva četrtina zgodbe/legende, ki bo spodbudila draž, da pot obiščejo. Na začetku poti bo pohodnika čakal leseni kipec pravljičnega junaka z izrezljanim drugim delom zgodbe. Na vsaki pravljični poti se bo junak pojavil trikrat in na vsakem lesenem kipcu bo izrezljan nov del zgodbe. 

Pravljični junaki bodo tako odigrali svojo vlogo namesto navadnih tabel, katerih pojav ni najbolj dobrodošel v okolju. Svoj del zgodbe bodo imeli zapisan na nahrbtnikih oziroma pripomočkih, kazali pa bodo tudi smer poti, v kateri naj pohodnik nadaljuje.

Izdelana bo tudi mobilna aplikacija, ki bo poskrbela, da bodo tudi tisti, ki se od svojih telefonov ne znajo ločiti, na tem mestu prepoznali produkt, dvignili glavo in opazovali svet okoli nas.  

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja ZTS Kamnik.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...