www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Cankarjeva skodelica kave

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Cankarjeva skodelica kave

Avtor ZIC Vrhnika
 

Natečaj : Snovalec 2016

15.02.2016
Datum
21. marec 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Cankarjeva skodelica kave bo nov turistični produkt s krovno zgodbo (Skodelica kave - velja za najbolj znano Cankarjevo  črtico), katerega glavni namen je z dobro kavo privabiti obiskovalce na Vrhniko in tako prispevati k oživitvi Vrhnike kot turistične destinacije. 

Kava bo pražena v Pražarnici Escobar na Vrhniki. Pripravljena bo iz  najboljših kavnih zrn vrste Arabica (100%) iz Srednje Amerike, Afrike in Indije, ki jih gojijo izkušeni in preverjeni pridelovalci kave. Kava bo dnevno  pražena v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabijo prave arome in okus. Kava bo vedno sveže pražena, vsak dan, dan za dnem in skladno s povpraševanjem, kar pomeni, da ne bo skladiščena. Obiskovalci jo bodo lahko poskusili v tistih gostinskih lokalih in kavarnah na Vrhniki, kjer bodo na vratih lokala imeli izvesek ali nalepko z logotipom projekta s pripisom »Tu strežemo Cankarjevo skodelico kave«.  Znotraj lokala oz. kavarne bo urejen Cankarjev kotiček (soba ali miza) z prilagojenim inventarjem. Natakarji  bodo imeli črne predpasnike, ki bodo del CGP projekta ali pa si bodo ob postrežbi Cankarjeve skodelice kave nadeli brke. Natakar bo ob postrežbi kave nagovoril goste z besedami: «Kava, kakršno bi si želel Ivan Cankar.«

Cankarjeva skodelica kave se bo v vseh gostilnah in kavarnah stregla v enakih (belih) skodelicah (z napisom: »Vrhnika« in »Ivan Cankar«) in krožničkih ter enakim servirnim priborom, označenim s CGP projekta. Gostom bo postrežen tudi piškotek (velikost 8 cm) v obliki Cankarjevih brkov.

V Cankarjevi skodelici kave bo prevladovala nežno sadna aroma s priokusom medu, ki bo nežno pikanten. Tudi po-okus (okus, ki ostane na jeziku potem, ko kavo že pogoltnemo) bo prijeten in brez grenkobe na zadnjem delu jezika.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja ZIC Vrhnika.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...