www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kašče na Vrhu - pristno doživetje bivanja v kaščah

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kašče na Vrhu - pristno doživetje bivanja v kaščah

Avtor Kašče na Vrhu
 

Natečaj : Snovalec 2016

15.02.2016
Datum
21. marec 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Kašče na Vrhu so nastajajoči projekt, pri katerem gre za zbirko starih, obnovljenih objektov - kašč, ki so bile s prvotne lokacije prestavljene na sedanjo, skupno lokacijo na naši kmetiji v Podveži, Luče. Sprva je šlo zgolj za željo po ohranitvi stavbne dediščine in rešitvijo pred dokončnim propadom, sedaj pa poskušamo kaščam dati novo vsebino in sicer tako, da jih želimo preurediti v bivalne prostore - apartmaje. Posebnost naših apartmajev je v tem, da se v njih prepletajo stari in novi elementi. Kar je propadlo, smo zamenjali z novim, dodali pa smo restavrirano staro pohištvo, ki hiškam daje poseben čar in ustvarja prijetno vzdušje v duhu preteklosti. Celostno gledano smo želeli vse ohraniti čim bolj avtentično (razen električne in vodovodne naprave, ki je seveda sedaj nujno potrebna). Čeprav je vse skupaj bolj starinsko, je to za nas prednost na trgu, saj večinoma ponujajo ekstremno moderne in luksuzne nastanitve.

Podjetniško skupino tvoriva predvsem moj oče in jaz, občasno pa na pomoč priskočijo tudi ostali člani družine. Kašče je na sedanjo lokacijo prestavil moj oče, ki je začetnik projekta. To se je začelo leta 1985, ker očeta stare stvari zelo zanimajo in ni imel srca, da bi pustil, da vsa ta stavbna dediščina propade. Tako imamo sedaj skupno 6 kašč, ki so ohranile svojo avtentično zunanjost. S skupno močjo sva prišla do ideje o izkoristku kašč za potrebe apartmajev, saj bi sicer propadale, če bi bile prazne in neuporabljene. Jaz sem po končanem študiju etnologije in kulturne antropologije prispevala še svoje ideje, nad projektom pa sem navdušena že od malih nog, saj sem vedno želela biti ob očetu, ko se je kaj prenavljalo, in sem to že takrat vzljubila.

Do sedaj je za oddajanje opremljena ena kašča, druga bo na voljo predvidoma od 1. junija dalje. Ocenjujem porast zanimanja in prihodkov že v tem letu, saj smo novi na trgu, Savinjska dolina pa postaja čedalje bolj prepoznavna. V prihodnjih letih imamo namen dobiček vložiti v preostale kašče in v roku desetih let za oddajanje opremiti vse.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Kašče na Vrhu.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...