www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Muzej damskih torbic Portorož

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Muzej damskih torbic Portorož

Avtor Muzejtorbic
 

Natečaj : Snovalec 2016

15.02.2016
Datum
21. marec 2016
Tip
Ideja
Ponujam

Portorož je naše najelitnejše in najeminentnejše ime na področju turizma in skupaj s Piranom tudi na področju turistične zgodovine. Svoji današnji slavi pa se lahko v veliki meri zahvali tudi damam, ki so že na začetku 19. stoletja poleg bližnjega Dunaja, Benetk in Opatije izbrale tudi Portorož kot kraj, kjer se bodo postavljale z najvišjo evropsko modo. Kaj je in kaj vse pomeni najpotrebnejši in najbolj opazovan del ženske opreme, torbica, ne kaže izgubljati besed. Vemo, da so torbice poleg funkcionalnega pomena že zgodaj dobile še estetski pomen in kmalu so postale prave umetnine. To, da je njihova vrednost dosegala bajne vsote, da je bila vsaka torbica namenjena prav določeni uporabi, točno določenemu družbenemu razredu, da so bile torbice izziv vsem svetovno znanim oblikovalcem itd., pove o vlogi ženske torbice skoraj vse.

Z muzejem damskih torbic bo vsa Slovenija dobili izjemno atraktivno vsebino in doživetje, ki se naslanja na modno in turistično zgodovino Portoroža. Vrhunska evropska moda, ki je v Portorožu prisotna že dobro stoletje, bo tako z muzejem damskih torbic dobila dodaten in pomemben vir spoznanj in zgodb.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Muzejtorbic.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...