www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Z menoj po mojem mestu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Z menoj po mojem mestu

Avtor SUTŽO
 

Natečaj : Snovalec 2016

15.02.2016
Datum
21. marec 2016
Tip
Ideja
Ponujam

(1) V slovenskem prostoru primanjkuje turističnega gradiva, ki bi podpiralo kulturni in izobraževalni turizem izobražencev.

(2) Metodologija, ki smo ja razvili na SUTŽO, je pripeljala do izdaje arhitekturnega vodnika, ki združuje raziskovanje in izobraževanje starejših, uveljavljanje njihovega novo pridobljenega znanja arhitekta in urbanista, prispevanje njihovih zgodb o mestu je dokaj nepoznana v evropskem prostoru. Pojavljajo se zgodbe, pojavljajo se arhitekturni vodniki, vendar ločeno. V slovenskem prostoru gre za popolno inovacijo.

(3) Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje (51 univerz v 47 krajih) želi uporabiti že pridobljeno inovativno znanje (arhitekturni in prostorski vodnik po stavbah in urbanem prostoru po izbranih  osebnih itinerejih skozi mesto obogaten z osebnimi zgodbami starejših) in pričeti razvijati skupni spletni portal za posamezna slovenska mesta. Tako želi podpreti kulturni turizem starejših in drugih ciljnih skupin, ki imajo veliko kulturnega kapitala in jim ne zadostuje zgolj opis znamenitosti. Hkrati želi preučiti poimenovanje ulic glede na spol osebe, katere ime se uporabi za ulico ali trg, glede na njeno nacionalnost ter poklic ali stroko. Nekaj podobnega je študijska skupina Trgi ulice in stavbe okoli nas na UTŽO Ljubljana, že storila. V Ljubljani je 48 ulic od 1623-tih poimenovanih po ženskah. Samo toliko. Skupina ja raziskala zasluge 48 žensk. Za to raziskavo se zanima tržaško društvo Toponomastica Feminile, ki je razstavo že preneslo v Trst. Z arhitekturni vodnik Z menoj po mojem mestu vlada zanimanje založnikov in drugih akterjev lokalnega turističnega razvoja.

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...