www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Tradicionalna tujska soba v Bohinju

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Tradicionalna tujska soba v Bohinju

Avtor BTPS
Datum
30. junij 2015
Tip
Novica

Zlati sejalec 2010 - Bohinj EKO Hotel v Bohinjski Bistrici, je odprl prvo tradicionalno tujsko sobo. Gre za nov, edinstven turistični produkt lokalnega okolja, ki dokazuje, da je poslovni model medsektorskega povezovanja ne le mogoč, temveč odličen pristop k razvoju destinacije.

Pod imenom »Bohinjska tujska soba« se vzpostavlja visoko kakovosten nišni produkt, ki nudi priložnost doživetja avtentičnega bivanja. Obiskovalca bo ob prvem vtisu očaral in prevzel svež, naraven ambient, pazljivo prepleten z bohinjskim značajem. Interier odlikuje unikatno masivno pohištvo, narejeno iz lokalnega lesa, ki mu je moč slediti od drevesa do izdelka. Elementi tradicionalne izdelave se povezujejo s tehnološko inovacijo in ekološkim pristopom.

"Težko že pričakujemo vtise gostov, ki bodo prvi preizkusili našo novo sobo, kjer se tradicija in kulturna dediščina prepleta z modernim," pravi Anže Čokl iz Bohinj EKO Hotela. "Srečo imamo, da obiskovalcem našega hotela lahko ponovno predstavimo nekaj lokalnega - interier sobe, kjer je vsak detajl tesno povezan z bohinjsko tradicijo, tako z izborom materiala, kakor tudi kreativnega in proizvodnega pristopa sodelujočih pri projektu."

Bohinjska tujska soba je plod medsektorskega povezovanja v okviru projekta Skupaj za Najboljše iz Bohinja. Prepoznaven visokokakovosten tržni produkt s predznakom trajnostnega razvoja, lokalnega okolja in identitete ter tradicije, je nastal v sodelovanju lesne industrije (LIP pohištvo Bohinj), kreativnega sektorja (zavod Rompom), turističnega obrata (Bohinj EKO Hotel) ter javne ustanove (Turizem Bohinj). Spodbuja vzajemno trženje, marketing in promocijo, tako destinacije kot proizvodnega sektorja, kar je v našem okolju zelo pomembno.

Bohinj EKO Hotel – Zlati sejalec 2010

Bohinj EKO Hotelu je leta 2010 BTPS (Banka turističnih priložnosti Slovenije) podelila priznanje Zlati sejalec, ki je namenjeno obetavnim in inovativnim turističnim produktom. Ekipa Sejalca je v bohinjskem hotelu prepoznala dobro zastavljeno zeleno filozofijo in tehnično dovršenost, ki je v rokah mlade predane ekipe, recept za uspeh.

Energetsko varčni Bohinj EKO Hotel je prvi slovenski ekološki hotel. Zgrajen je bil leta 2009 na robu Triglavskega narodnega parka in spričo številnih priznanj na področju inovativnosti velja za največkrat nagrajeni hotel JV Evrope, medtem ko ga od leta 2010 dalje odlikuje tudi prestižni Green Globe certifikat. Znan je po uvajanju trajnostnih turističnih produktov in uspešnem sodelovanju z lokalno skupnostjo.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...