www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Na ITB podeljene nagrade za trajnostne prakse

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Na ITB podeljene nagrade za trajnostne prakse

Avtor BTPS
Datum
10. marec 2015
Tip
Novica

Zeleni in družbeno odgovorni projekti so vse bolj prisotni tudi v najbolj luksuznem segmentu turizma. Vse več prestižnih hotelov uporablja alternativne vire energije in sodeluje v lokalnih, trajnostnih projektih. Na ITB borzi v Berlinu so v sodelovanju z ugledno revijo National Geographic letos prvič podelili nagrade World Legacy Awards, s katerimi so počastili posebne dosežke turističnih podjetij z vsega sveta.

Nagrade so podelili v petih kategorijah, ki slonijo na treh stebrih trajnostnega turističnega razvoja: odgovornemu odnosu do okolja, naravne in kulturne dediščine ter lokalne skupnosti. Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali:

1. Earth Changers - Orange County Resorts and Hotels, Indija
Nagrada za okolju prijazno poslovno prakso z uporabo zelenih tehnologij, od obnovljivih virov do ohranjanja vodnih virov, ločevanja in predelave odpadkov ter zniževanja emisij toplogrednih plinov.

2. Sense of Place - Cavallo Point, ZDA
Nagrada za odličnost pri prepoznavanju duha prostora in avtentičnosti, vključno z zaščito zgodovinskih spomenikov, arheoloških najdbišč, kulturnih dogodkov, dediščine in tradicije.

3. Conserving the Natural World - Huilo Huilo Biological Reserve, Čile
Nagrada za dosežke pri varovanju narave, oživitvi naravnih habitatov ter zaščiti redkih in ogroženih kopenskih in morskih živalskih vrst.

4. Engaging Communities - Tropic Journeys in Nature, Ekvador
Nagrada za prizadevanje za dobrobit lokalnih skupnosti na področju neposrednih in oprijemljivih gospodarskih in družbenih učinkov, vključno z izobraževanjem, usposabljanjem, poštenim plačilom za delo, razvojem skupnosti in zdravstveno nego.

5. Destination Leadership - Aruba
Nagrada za destinacijo (mesto, deželo, državo ali regijo), ki izkazuje skrb za okolje, zaščito naravne in kulturne dediščine, dobrobit lokalnih skupnosti in izobraževanje popotnikov o trajnostnih praksah.

Natančnejše utemeljitve nagrad si lahko preberete TUKAJ (v angleškem jeziku).

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...