www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::V najboljše svetovne muzeje virtualno

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

V najboljše svetovne muzeje virtualno

Avtor BTPS
Datum
6. januar 2015
Tip
Novica

Poseben Googlov oddelek, ki skrbi za spletno dostopnost umetnosti z vsega sveta, razvija novo aplikacijo, ki bo uporabnikom omogočila, da prek svojih pametnih telefonov raziščejo nekatere izmed najboljših svetovnih muzejev.

Googlov Kulturni inštitut je že zdaj digitaliziral nekatera umetniška dela, razstave in kulturno dediščino, z novejšimi mobilnimi orodji pa svoje delo še nadgrajuje. Nova mobilna aplikacija uporablja Googlovo Street View tehnologijo za snemanje notranjosti prostorov in omogoča ogled sodelujočih muzejev in kulturnih ustanov v celoti. Ponuja pogled 360°, vključuje obsežne informacije za muzejske obiskovalce – opise, fotografije in avdiovodič po razstavi, uporabnik se lahko tudi povezuje in deli vsebine prek družbenih omrežij.

"Splet ne igra več majhne vloge pri razširjanju muzejskega znanja. Postal je pomembna sila, ki muzejem dovoljuje, da razširijo in okrepijo svoj doseg. Zato se veselimo poglabljanja partnerstev z muzeji, ki digitalne medije razumejo kot bistvo njihovega poslanstva izobraževanja in navdihovanja ljudi o umetnosti in kulturi," je povedal produktni menedžer Googlovega Kulturnega inštituta Robert Tansley.

Virtualno se je tako mogoče sprehoditi skozi razstavo in se podrobneje seznaniti z vsemi deli zgolj s pomočjo aplikacije, prav tako pa je mogoče aplikacijo uporabiti kot dodatno informacijo ob dejanskem ogledu razstave. Za tiste, ki potujejo po tujih deželah brez interneta, so poskrbeli, da je aplikacija dostopna tudi brez spletne povezave.

V za zdaj še pilotnem projektu je partnerstvo z Googlovim Kulturnim inštitutom sklenilo 11 muzejev in kulturnih institucij v Italiji, Franciji, Nizozemski in Nigeriji, med njimi so pariški muzej tehnoloških inovacij Museum of Arts et Métiers, MAO – Museo d'Arte Orientale v Torinu, GAM – Galleria Civica d’Arte Moderna e Contemporanea di Torino, Palazzo Madama – Museo Civico di Arte Antica di Torino, Musee Curie v Parizu, Museum of Le Havre (Le MuMa – Le Musée d'art moderne André Malraux), Monnaie de Paris (najstarejša francoska institucija iz 9. stoletja, ki hrani zbirko kovancev in medalj), MAGA – Gallarate Museum of Modern Art (posvečen italijanski sodobni umetnosti), Rijksmuseum van Oudheden (nizozemski narodni muzej antičnih umetnin) in Pan-Atlantic University (s projektom Digital Museum of Nigerian History).

Vir: rtvslo.si / google.com

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...