www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Turistično vodenje po svetovljanskem Bledu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turistično vodenje po svetovljanskem Bledu

Avtor concierge
Datum
2. december 2014
Tip
Novica

Turistično vodenje Kozmopolitski Bled se izvaja v hotelih Kompas in Lovec za goste brezplačno, izvaja pa jo concierge hotela. Namen je predstaviti Bled kot svetovljanski kraj, kamor se je "stekal svet" po zatonu romarskega turizma. Romarji so bili prvi blejski "turisti", Bled pa jih je privlačil kot romarska pot in ne toliko lepote samega kraja.

Prihod švicarskega hidropata Arnolda Riklija na Bled (1855) in s tem zdraviliškega turizma pomeni razcvet svetovljanskega turizma - takrat Bled postane turistično znan. Z ustanovitvijo hotela Luisenbad (današnji Grand Hotel Toplice) ravno tako v drugi polovici 19. stoletja postane zbirališče tedanje (mednarodne)  visoke družbe. V času Kraljevine Jugoslavije Bled postane v poletnih mesecih politična in diplomatska prestolnica Karađorđevičev. Tu so se vršili in sklepali mednarodni sporazumi ter dogovori, kot tudi reševala pereča notranjapolitična problematika. Nemci v času druge svetovne vojne zgradijo Vilo Bled v današnji podobi, tu naj bi stal vojni resort za nemške junake z vzhodne fronte. Po drugi svetovni vojni ta postane diplomatska sprejemnica Josipa Broza Tita za državnike pretežno neuvrščenih in socialističnih držav.

Celota tvori izjemno in povezano, predvsem pa privlačno zgodbo, ki Bled uvršča v sam vrh turističnih krajev.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja concierge.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...