www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Osrednja Slovenija razvila nov kulinarični produkt

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Osrednja Slovenija razvila nov kulinarični produkt

Avtor BTPS
Datum
30. september 2014
Tip
Novica

Regija Osrednja Slovenija, ki je po svojih kulturnih in naravnih danostih izjemno raznovrstna in ki se kot zeleni objem razteza okoli Ljubljane, je bogata tudi po svoji kulinarični ponudbi. Paleto okusov, ki jih ponuja, lahko spoznate v okviru novega produkta, na kulinaričnem izletu, ki so ga pripravili v Turizmu Ljubljana. Produkt je nastal kot del projekta Okusi Osrednje Slovenije, enega izmed polfinalistov poziva Sejalec 2014, ki svoje kulinarične aktivnosti temelji na skupni kulinarični strategiji, vzpostavljeni v sodelovanju z vsemi 26 občinami regije.

Kulinarični izlet nas popelje po starodavnih ulicah Ljubljane ter po živilski tržnici, ki je srce starega mesta. Po malici pot vodi proti Kamniško-Savinjskim Alpam in srednjeveškemu mestecu Kamnik, kjer si udeleženci ogledajo kulturno dediščino in okusijo nekaj tipičnih jedi – ob tem pa spoznajo osrednjo kamniško kulinarično zgodbo, to je sir trnič, Snovalec 2014. Na poti nazaj proti Ljubljani si ogledajo še Slamnikarski muzej v Domžalah.

Kulinarični izlet predstavlja prav posebno doživetje regije, kjer vsako jed dopolnjuje tudi privlačno okolje starodavnih mest in narave, udeleženci pa na poti na različnih lokacijah poskusijo šest lokalnih specialitet (od potice in kranjske klobase do trniča in Lenčkove rezine).

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...