www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Spletno mesto Visit Ljubljana dobiva novo podobo

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Spletno mesto Visit Ljubljana dobiva novo podobo

Avtor BTPS
Datum
15. julij 2014
Tip
Novica

Spletno mesto www.visitljubljana.com bo letos doživelo delno oblikovno prenovo. Prve spremembe v njenem okviru so že obljavljene - prenovljena je naslovna stran, na kateri je odslej objavljenih več »slikovnih ploščic« z aktualnimi vsebinami, ki se bodo tudi izmenjevale pogosteje in izraziteje kot doslej.

Zadnja oblikovna prenova spletnega mesta je bila izpeljana septembra 2012 ob uspešni nadgradnji spletnega mesta v t. i. odzivni dizajn, s katerim je bilo spletno mesto posebej prilagojeno za uporabo na vseh velikostih ekranov, torej tudi na mobilnih napravah. Prenova je bila uspešna, zanjo je Turizem Ljubljana prejel nagrado Netko 2012 v kategoriji Mediji in informativni portali, kandidiral je tudi za nagrado Sejalec 2013. S svojim konceptom prilagoditve spletnih vsebin mobilnim napravam je Ljubljana vzbudila veliko pozornosti tudi v mednarodnem merilu. Mednarodno združenje strokovnjakov za digitalni marketing Digital Tourism Think Tank je tako v letu 2013 uvrstilo Turizem Ljubljana med dobre prakse pri prilagoditvi spletnih vsebin za mobilne naprave in, sodeč po zadnjih odzivih, ta njihova ocena velja še letos, skoraj dve leti po uspešno izvedeni prenovi.

Oblikovna prenova spletnega mesta bo prav zaradi uspeha njegove sedanje podobe le delna. Cilj je ohraniti vse, kar deluje dobro, vzpostaviti pa večjo vsebinsko dinamičnost ter narediti spletno mesto bolj trendovsko in izstopajoče. Spletno mesto tako v osnovi ohranja svojo prepoznavno vizualno podobo in identiteto. Poseg vanjo je bil s prenovo naslovne strani izveden predvsem na vsebinski ravni, saj želijo ustvarjalci z bolj dinamično naslovnico, na kateri se bodo vsebine pogosteje menjavale, bolj poudariti aktualno dogajanje v Ljubljani.

V naslednji fazi oblikovne prenove bodo na podoben način predrugačene še naslovne strani posameznih glavnih poglavij, kot so Aktivnosti, Prireditve, Nastanitev idr. Z delno oblikovno prenovo bo tako letos spletno mesto svojim uporabnikom ponudilo izrazito živahnejšo, bolj izčiščeno in obenem vizualno razkošno izkušnjo.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...