www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Vrata je odprl Rajzefiber biro

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Vrata je odprl Rajzefiber biro

Avtor BTPS
Datum
24. junij 2014
Tip
Novica

Rajzefiber biro je ideja ekipe, ki ustvarja program Živih dvorišč in za 24. bienale oblikovanja Ljubljana - BIO50 raziskuje definicijo nanoturizma.

Bivša cvetličarna Ciklama na Gosposki ulici 11 v Mariboru je vrsto let nudila čudovit dom najbolj dišečim cvetlicam. Zdaj prostor nudi dom Rajzefiber ekipi, ki bo z vsemi domačimi in tujimi navdušenci soustvarjala NANOturistično izkušnjo Maribora. Kako? Tako da bo mimoidoče hitoče obveščala o že obstoječih inovativnih turističnih praksah, ki jih v Mariboru nikakor ne primanjkuje. Tako da bo ustvarjala nepozabne mini in maksi performativne, raziskovalne, arhitekturne dogodivščine za lokalce in druge obiskovalce, ki bodo ne le porabniki, temveč tudi soustvarjalci teh doživetij. Rajzefiber biro je posredovalnica in ustvarjalnica performativnih, izobraževalnih, polnočutnih doživetij, mestnih in izvenmestnih posebnosti in osebnosti, navadnosti in nenavadnosti. Je posredovalnica in ustvarjalnica spominkov in spominčic, nastalih izpod rok izbranih mariborskih umetnic in umetnikov.

RAJZEFIBER BIRO v smiselno celoto povezuje in ustvarja aktivnosti, ki povezujejo širšo javnost s prebivalci starega mestnega jedra, ga naredijo živahnega in privlačnega, spodbujajo prebivalce k samoiniciativnosti pri sooblikovanju življenja mesta, omogočajo vpogled v skrito notranjost Maribora in ga obiskovalcem predstavijo kot mesto osebnih zgodb, mnogih intimnih zgodovin, očarljivih kotičkov in neizmernih potencialov novih skupnostnih oblik sodelovanja na področju kulture in izobraževanja.  

Med drugim bo Rajzefiber biro ponujal raznovrstne dogodivščine z lokalci, trenutno lahko izbirate med desetimi: Izidora, Carol, Klemen, Katarina, Barbara, Sabina, Metka, Jernej, Matej, Maja. K oblikovanju vsebin so vabljeni vsi, vrata Rajzefiber biroja so odprta vsakomur, ki bi rad mariborski vsakdanjik po svoje prikazal obiskovalcem ali drugim prebivalcem.

Pričakovanje so ustvarili že ta konec tedna, ko so odprli vrata v svet. Sicer pa boste lahko v Rajzefiber biroju izdelali svoj spominek, kupili kakšnega, ki je izdelan v celoti ali le napol, in ga sami dokončali, uredili Kojakovo frizuro na več različnih načinov, dorisali svoja občutja na Mestovid, šteli zvezde iz izložbe, večerjali s prijatelji, znanci, neznanci, si ogledali kakšnega izmed slovenskih turističnih filmov, ki jih je na DVD-ju skrbno zbral in uredil Lojz Teršan iz Arhiva RS, prebirali čtivo iz Bukvarne Ciproš, plesali… predvsem pa vsebine SOOBLIKOVALI. Vsak obiskovalec lahko zaupa svoj dovtip o Mariboru; fotko iz potepa po Mariboru s kratko izjavo, svoje opažanje, zgodbo, misel, ročno narisan zemljevid ali pa dopolnjen zemljevid, ki ga prejme v Rajzefiber biroju. Vse te informacije lahko obiskovalec posreduje v času obiska ali pa po prihodu domov. Tako postane hkrati oblikovalec personaliziranega turističnega vodnika, ki bo izhajal na četrtletni ravni.

Rajzefiber biro je odprt vsak dan od 10.00 do 18.00 ure.

Več informacij TUKAJ.

Rajzefiber biro se je prijavil tudi na letošnjega Snovalca.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...