www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Terra Parzival - inovativni razvojni projekt

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Terra Parzival - inovativni razvojni projekt

Avtor BTPS
Datum
15. april 2014
Tip
Novica

Terra Parzival je inovativni razvojni projekt, ki na idejah svetovno znanega violinista, vizionarja, poslovneža in Kulturnega ambasadorja RS g. Mihe Pogačnika medgeneracijsko, medkulturno in multidisciplinarno skozi oblikovalne sile umetnosti in gospodarstva združuje severovzhodno Slovenijo.

Vodilna ideja pobudnikov projekta je spomniti se bodočnosti skozi našo pozabljeno zgodovino - veliko zgodbo gralskega viteza okrogle mize Parzivala, po očetu Karantanskega kralja in po materi vladarja nekdanjega frankovskega in španskega kraljevstva, in si kot narod ponovno znati postaviti njegovo znamenito vprašanje, ki mu je omogočilo dostop do Svetega Grala, do smisla življenja: kaj te muči, kako ti lahko pomagam, da ti bo bolje?

Med aktivnostmi v sklopu projekta Terra Parzival najdemo resonančne platforme za turizem, mitološko turo "V iskanju Parzivala" in kulturne karavane, 5. julija letos pa se bo zgodil Prvi regionalni Parzivalov dan pod pokroviteljstvom slovenskega predsednika, g. Boruta Pahorja.

Projekt verjame, da se nova zgodba o uspehu lahko zgodi samo skozi novo solidarnost, družbeno odgovornost vseh, ki si bomo znali pomagati, da nam bo vsem bolje.

Več informacij najdete TUKAJ.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...