www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kako do manj zavržene hrane v gostinstvu

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kako do manj zavržene hrane v gostinstvu

Avtor BTPS
Datum
18. marec 2014
Tip
Novica

Količine hrane, ki jo predvsem v razvitem svetu zavržejo gospodinjstva, trgovine in restavracije, so visoke in naj bi dosegale 100 kg na osebo na leto. Restavracije se s težavo, ki zanje pomeni tudi finančno breme, spopadajo na različne načine.

V nekaterih samopostrežnih restavracijah so uvedli manjše krožnike, kreativni kuharji so pričeli uporabljati dele živali, ki bi jih sicer zavrgli, in jih prodajati kot "posebno izkušnjo", v modnih restavracijah ponujajo tudi srce in jetra, manj privlačna zelenjava pa konča v slastnih zelenjavnih juhah in prikuhah.

V danski restavraciji  Bøf og Vin v Hjørringu pa so ubrali bolj kontroverzen način. Lastnik gostom, ki na krožniku pustijo več kot 150 gramov hrane, zaračuna 30 danskih kron (4 evre). Če gost ne želi plačati, lahko hrano odnese domov. Reakcije gostov so različne. Nekateri menijo, da se lastnik nima pravice vtikati v to, koliko hrane pojedo, spet drugim pa se zdi zamisel (predvsem iz ideoloških razlogov) posrečena.

vir: innotour.com

Oznake
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...