www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Mariborske široko zaprte oči - romantični vodnik

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Mariborske široko zaprte oči - romantični vodnik

Avtor dejan pestotnik
 

Natečaj : Poziv: Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
4. marec 2014
Tip
Ideja
Ponujam

MOBILNA APLIKACIJA - Mariborske široko zaprte oči - Romantični vodnik po Mariboru

Kot so romantiki 18. stoletja negovali subjektivni pogled na svet in svobodo duha, se navduševali nad razvalinami preteklosti in mogočnostjo narave, tako se ta subjektivni besedni in fotografski zapis navdihuje z različnimi konteksti časa, zgodbami, dokumenti in objekti v mariborskem naravnem in urbanem prostoru. S pogledi nazaj se poskuša soočiti s sedanjostjo in nekaterimi možnimi izhodi v prihodnost. Romantična praznina mestnih ostankov in degradiranih območij nudi obilo novih možnosti.

Preko t.i. pametnih telefonov bomo s pomočjo ustrezne, prosto dostopne, mobilne aplikacije, približali lepote in zanimivosti mesta Maribor najširši publiki.

Mobilna aplikacija »Romantični vodnik po Mariboru« bo vsebovala 27 tematskih poti. Za obiskovalca bo brezplačno na voljo na »play store / apps« (google play) v dveh jezikovnih verzijah (slovenski in angleški jezik). Uporabnik aplikacije bo le to lahko nemoteno uporabljal tudi v območjih brez brezžične povezave do svetovnega spleta. Dostop do aplikacije bo možen tudi preko QR kode in preko večih spletnih strani mariborskih kulturnih institucij in spletnih strani namenjenih obiskovalcem Maribora.

Aplikacija bo vsebovala vodenje po omenjenih 27 poteh preko zemljevida in vokalno (glasovno vodenje po poteh). Vsebinsko bo opremljena z jasnim navigacijskim sistemom, razlagami posameznih točk (več kot 270 lokacij) in fotografijami. Aplikacija bo prav tako povezana z »on-line« knjigo v razširjeni vsebinski verziji, z enakim naslovom v obeh navedenih jezikih. Uporabnik bo imel tudi možnost kupiti knjigo v tiskani verziji (slo. in/ali ang.) v mariborskih galerijah, kulturnih centrih, turističnih točkah.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja dejan pestotnik.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...