www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Spletna stran za rezervacije pomorskih linij

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Spletna stran za rezervacije pomorskih linij

Avtor toplineslo
 

Natečaj : Poziv: Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
4. marec 2014
Tip
Ideja
Iščem

Od leta 2009, ko smo začeli s pomorsko linijo Piran - Benetke - Piran, prevažamo v glavnem potnike, namenjene na enodnevni izlet v Benetke, kar pomeni da izkoriščajo obe smeri plovbe ladje v enem dnevu. Temu smo namenili tudi razvoj spletne strani (www.benetke.com) in vložili lastna sredstva v razvoj on-line spletne aplikacije za rezervacije. Ker je bilo takratno ciljno tržišče izključno domače narave in enodnevni izleti, smo razvili enostaven sistem. Odločitev, da smo razvili svoj sistem se je izkazal kot zelo pametna odločitev, saj smo z lastnim know-how in zaradi specifičnih potreb razvili edinstven sistem, s katerim smo uspeli ponuditi domačim potnikom možnost spletne rezervacije in »preskočiti korak« plačevanja s kreditnimi karticami, saj je med slovenci še vedno obstaja velik del potrošnikov, ki ne zaradi lastne varnosti ne vnašajo svojih kreditnih kartic v spletne portale. Omogočili smo hitro in enostavno plačevanje preko predračunov na naš TRR in tako tudi zmanjšali % provizije za transakcije bankam.

Iz trenda potovalnih navad na hrvaškem delu Istre ugotavljamo, da je poleg enodnevnega izleta možno izkoristiti pomorsko linijo tudi za razširitev ponudbe na enosmerne vozovnice, vendar je ta možnost izvedljiva izključno z razvojem spletne aplikacije.  Tuji potniki so bistveno bolj navajeni plačevati s kreditnimi karticami in le-to omogoča, da v enem kratkem postopku potnik opravi rezervcijo in jo tudi plača. Iskali smo končano spletno aplikacijo, s katero bi izkoristili vse geografske možnosti Slovenske obale, vendar je nismo našli, saj vsi obstopječi sistemi ponujajo izključno ladijsko povezavo med pristanišči; potniki so pa v vseh primerih prepuščeni lastni organizaciji za prihod do pristanišča odhoda in za odhod iz pristanišča prihoda.

Razvit imamo model za rezervacije, s katerim bi lahko razvili enostaven on-line rezervacijski sistem s katerim bi uporabnik lahko rezerviral vozovnico za 3 prevozna sredstva hkrati. Namen je, da potniku ponudimo cestni prevoz DO pristanišča odhoda, nato ladijski prevoz čez Jadran in nato avtobusni prevoz do končne destinacije.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja toplineslo.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...