www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Fil rouge holidays

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Fil rouge holidays

Avtor lucijan.vihar
 

Natečaj : Poziv: Snovalec 2014

10.02.2014
Datum
4. marec 2014
Tip
Ideja
Ponujam

Naslov  projekta:    »Fil rouge holidays »

Potovanje po deželi, spoznavanje njenih  tradicionalnih obrti , sodelovanje z obrtniki ,izdelovalci izdelkov, hrane in pijače ,… ter izdelava lastnega darila-  spominka na deželo po kateri so turisti potovali in  tu preživeli nenavadne počitnice.  

 1. Počitnice  »fil rouge holiday« ali počitnice z redečo nitjo , so namenjene  gostom ,ki jih običajne počitnice dolgočasijo  in si želijo spoznavanje dežele skozi tradicionalne obrti, ljudi ki te obrti negujejo , si sami narediti svoje izdelke , hrano in pijačo ter  ob tem spoznati najlepše  kraje  v deželi.

2. Počitnice so zamišljene kot potovanje  med  skrbno izbranimi kraji , ki se povezujejo v zgodbo o  darilu iz Slovenije , ki so si ga turisti sami naredili. Zgodba se začne pri  kovaču , ki jih nauči izdelovati žeblje in se nadaljuje pri mizarju kjer se naučijo izdelati leseno vinsko škatlo tudi z žebljem ki so si ga naredili pri kovaču. Nato so pri steklarju, kjer se naučijo izdelati vinsko steklenico ki  gre v leseno škatlo, ki so jo naredili pri mizarju, solnico in posodico za  bučno olje.   Pri vinarju so na pokušini vina, kjer si sami izberejo  s katerim vinom bodo napolnili svojo steklenico…. v solinah napolnijo solnico, v oljarni z bučnim oljem pa posodico za olje. Na kocu si v stari tiskarni , kjer jim mojster naredi nalepke za  steklenico in leseno škatlo in jo nalepijo na svoje izdelke.  Vzorec darila, ki si ga  tuji turisti naredijo je lahko tudi drugačen , v njem pa so zmeraj  tradicionalni  izdelki hrane in pijače, povezani z   tradicionalno obrtjo, mizarjev, kovačem tkalcev čipk…..

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja lucijan.vihar.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...