www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Vabilo v čezmejni študijski krožek na temo turizma

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Vabilo v čezmejni študijski krožek na temo turizma

Avtor btps2
Datum
7. januar 2014
Tip
Energija
Ponujam

Posoški razvojni center in Torre Natisone GAL vabita turistične ponudnike na območju Zgornjega Posočja ter Terskih in Nadiških dolin, da se vključite v brezplačen pilotni čezmejni študijski krožek na temo turizma. 40-urni študijski krožek je del projekta STUDY CIRCLES in je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007–2013, in sicer iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Kaj je študijski krožek?
Študijski krožek je brezplačna neformalna oblika prostovoljnega učenja odraslih, v katerega se vključi majhna skupina udeležencev s skupnim interesom. V okviru posameznih srečanj (najmanj 12, v skupnem trajanju najmanj 40 andragoških ur) si izmenjujejo in pridobivajo izkušnje in znanja z namenom, da poglobijo znanja na izbranih področjih. Krožek vodi za vodenje posebej usposobljen mentor. Učenje se zaključi z akcijo.

Model študijskih krožkov je lahko koristen za reševanje raznovrstnih problematik s katerimi se srečuje posamezno območje. Omogoča mreženje, izmenjavo znanja in vzpostavitev sodelovanja. Skladno z načeli endogenega razvoja upošteva vlogo, ki jo ima socialni kapital. Ljudje in odnosi med njimi so namreč ključni za spodbujanje in prenos inovacij ter kroženje znanja različnih akterjev v nekem prostoru.

Čezmejni pilotni študijski krožek na temo turizma
V čezmejni študijski krožek na temo turizma bodo vključili tako slovenske kot italijanske turistične ponudnike. Posamezna srečanja bodo potekala izmenično na slovenski in na italijanski strani, s pričetkom v sredini januarja 2014. Predviden zaključek je v drugi polovici aprila 2014.

Program čezmejnega pilotnega študijskega krožka
Program študijskega krožka bo razdeljen na posamezne vsebinske sklope, ki jih bodo sproti, tekom posameznih srečanj, prilagajali potrebam udeležencev študijskega krožka.

Prijave zbirajo do ponedeljka, 13. januarja 2014 po načelu datuma prispele prijave.

Dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu patricija.rejec@prc.si in na tej povezavi.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja btps2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...