www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Turizem za vse: veččutna vodstva po razstavi

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turizem za vse: veččutna vodstva po razstavi

Avtor BTPS
Datum
17. december 2013
Tip
Novica

Vse bolj se uveljavlja misel in prepričanje, da morajo biti turistična doživetja dostopna vsem ljudem, vključno z osebami s posebnimi potrebami. Dodatno je predvsem v kulturnem prostoru komunikacija pogosto enosmerna. S ciljem omogočiti vsem obiskovalcem, da stopijo v osebni stik z muzejskimi eksponati ne samo z vidom, ampak z vsemi čutili, iniciativa SOdelujem v Mestnem muzeju Ljubljana organizira veččutna vodenja po razstavi Kolo 5200.

Veččutno participativno vodstvo je zasnovano tako, da izhaja iz zakonitosti sveta slepih in slabovidnih, saj je koncept vodstev naravnan v doživljanje eksponatov z vsemi človeškimi čutili. Prek opisov, vonja, okusa, tipa, sluha in prek skupinske interaktivne dinamike je vsakemu obiskovalcu dana priložnost, da z eksponati vzpostavi sebi lasten stik. Ob tem je publika aktivno vključena v dogajanje in ni samo pasiven poslušalec oziroma gledalec.

Na sprehodu spoznate skrivnostni svet koliščarjev: Kako so živeli? Kakšen je bil njihov vsakdanjik? Je bil podoben našemu? Kakšne so bile njihove vrednote in običaji? Na delovnih postajah sestavljate kolesa, meljete žito, prižigate ogenj, drobite kremen in tkete.

To posebno izkušnjo lahko doživite še 22. decembra ob 11. uri. Več info TUKAJ.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...