www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Novi EU-programi za nove priložnosti

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Novi EU-programi za nove priložnosti

Avtor btps2
Datum
3. december 2013
Tip
Energija
Ponujam

Z letom 2014 Evropska unija za perspektivo 2014-2020 uvaja nove programe, med njimi programa Erasmus+ in Ustvarjalna Evropa. Na kratko vam predstavljamo novosti:

Erasmus+
Novi program Erasmus+ združuje vse trenutne programe EU za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport, program Mladi v akciji in pet programov za mednarodno sodelovanje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink in program za sodelovanje z industrializiranimi državami).
Namen sedemletnega programa je izboljšati spretnosti in zaposljivost ter podpirati posodobitev sistemov za izobraževanje, usposabljanje in mlade. Za to bo na voljo 14,7 milijarde €, kar je 40 % več kot do zdaj. Več kot štiri milijone ljudi bo prejelo podporo za študij, usposabljanje, delo ali prostovoljno delo v tujini, med njimi dva milijona visokošolskih študentov, 650.000 dijakov poklicnega in strokovnega izobraževanja in vajencev ter več kot 500.000 mladih na izmenjavi in prostovoljnem delu v tujini.
Razpis Erasmus+ 2014 bo Evropska komisija predvidoma objavila decembra.

Ustvarjalna Evropa
Nov program Evropske unije Ustvarjalna Evropa bo povečal podporo za evropsko kulturo, film, televizijo, glasbo, literaturo, scenske umetnosti, kulturno dediščino in druga s tem povezana področja.
S proračunom v višini 1,46 milijarde evrov za naslednjih sedem let (tj. 9 odstotkov več od sedanjega) bo program spodbujal kulturne in ustvarjalne sektorje, ki so pomemben vir zaposlovanja in rasti. Zagotovil bo financiranje za najmanj 250.000 umetnikov in kulturnih delavcev, 2.000 kinematografov, 800 filmov in 4.500 prevodov knjig. Poleg tega bo vzpostavil nov finančni jamstveni instrument, ki bo manjšim kulturnim in ustvarjalnim podjetjem omogočil dostop do 750 milijonov evrov v obliki bančnih posojil.
Program Ustvarjalna Evropa temelji na izkušnjah in dosežkih programov Kultura in MEDIA. Izvajati se bo začel januarja 2014.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja btps2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...