www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Sanje in spanje v krošnji dreves

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Sanje in spanje v krošnji dreves

Avtor btps-sejalec
Datum
19. september 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Sejalec 2013, prijavitelj številka 14:

Inovacija: Sanje in spanje v krošnji dreves, prejemnik nagrade snovalec 2010
Prijavitelj: Penzion Raduha, Martina Breznik, s.p.


O INOVACIJI
Kvaliteto bivanja smo nadgradili z novimi bivalnimi nastanitvami, ki razvajajo z arhitekturno inovativnostjo ter velikim občutkom do prostora in narave. Vse bivalne nastanitve so suite, ki omogočajo čudovite razglede na reko Savinjo in divji skalnati greben Breznice. Bivališča, dvignjena od tal, bliže nebu in naravi, vzbujajo domišljijo in občutek prostosti. Tukaj gostje ujamejo pristen stik s samim seboj, kar jih še dolgo po prihodu domov notranje polni in bogati.

HIŠKA NA DREVESU vzbuja domišljijo tako mladim kot starim. Hiša na drevesu je bivališče, dvignjeno od tal, bliže nebu in naravi. Pogled iz ptičje perspektive je nekaj posebnega, samo nekaj metrov višine in občutimo drugo počutje - prostost. Hiško smo naredili v krošnjah naših avtohtonih starih dreves, kot so macesen, jerebika, lipa in smreka. Na terasi goste razvaja masažni bazenček, v notranjosti pa toplina macesna in skrbno oblikovanega orehovega pohištva ter lična kopalnica.

KOZOLC  
Suita v lesenem kozolcu zapeljuje goste s svojo harmonično nadgradnjo tradicije z arhitekturno inovativnostjo in prebuja čutno nostalgijo iz otroških knjig. Steklen skelet kozolca ponuja čudovit razgled na reko Savinjo in divji skalnati greben Breznice … in prav to je glavni draž - stik tradicije, narave in inovativnosti. Tukaj se gostje hkrati srečajo s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. V spodnjem delu kozolca smo uredili »meditacijsko gnezdo v dvoje« z masažnim bazenom in leseno teraso pod zvezdami.

INTERPRETACIJA V ŠTALI – bližina reke Savinje prenesena v hišo, kjer se prepletajo voda, les in kamen.
Dve sodobno oblikovani in opremljeni suiti nad originalnimi zidovi stare »štale« razvajata z udobnostjo, dišečim lesom, šumečo reko, predvsem pa z presežkom arhitekture, ki spoštuje tradicijo. V  spodnjem delu bomo smo ohranili stare zidove, oboke, kamne - mejo poplave stoletnih voda, v zgornjem delu pa sta razkošni suiti opremljeni s kombinacijo  lesa in stekla.

O PRIJAVITELJU
Moje ime je Martina Breznik, rojena sem 16.1.1967. Sem četrta generacija gostinske dejavnosti v hiši. Moj življenjski kredo bi lahko opisala z naslednjimi besedami. Sem ljubiteljica oblik, barv, vonjev in okusov. Trudim se, da krožniki govorijo zase in zame. Zamisel se mi najprej porodi v glavi, včasih daleč od kuhinje, mnogokrat v naravi. Gre za interpretacijo narave skozi kakovost jedi na krožnikih.

Pri svojem delu želim združevati kulinarično znanje, tradicijo in izvirnost, zato nenehno iščem nove zamisli in okuse. Tradicija je zame veliko bogastvo, ki ga globoko spoštujem in skušam prenesti na mladi rod. Vsa družina je biser tega gastronomskega kotička, ki nam daje možnost svobodnega izražanja.

S tem razmišljanjem nočem biti drugačna, ampak zvesta sebi - to sem jaz Martina.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja btps-sejalec.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...