www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Na Goričkem spet bruha vulkan

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Na Goričkem spet bruha vulkan

Avtor BTPS
Datum
17. september 2013
Tip
Novica

V okolici Gradu na Goričkem je pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno so ga prebudili v doživljajskem parku Vulkanija, kjer ga boste ne samo spoznali, temveč tudi doživeli njegov izbruh. Ob tem boste spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta in še posebej Goričkega.

Novost v slovenskem turizmu, Doživljajski park Vulkanija, upravlja Zavod za upravljanje kulturne dediščine Grad. V parku so predstavljene sile iz Zemljinih globin in geološki procesi na površju ali blizu njega, ki spreminjajo podobo kopna in morja skozi geološko zgodovino Zemlje in še posebno skozi geološko zgodovino ozemlja današnjega Goričkega. Moč vulkanov in vulkanski pojavi so predstavljeni skozi sliko, besedo, film in igro s sodobnimi in interaktivno zasnovanimi vsebinami. Ogledi so vodeni.

Več o novosti preberite TUKAJ.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...