www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Inovativen "Monsunski turizem"

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Inovativen "Monsunski turizem"

Avtor BTPS
Datum
18. junij 2013
Tip
Novica
Indijska pokrajina Goa, bivša portugalska kolonija, ki je znana predvsem po dolgih peščenih plažah, je raj za številne turiste (2,6 mio letno), ki jim je poleg bogate kulturne dediščine še vedno najbolj pri srcu ležanje pod palmami.

Vsako leto pa se za nekaj mesecev zašibijo stebla bogate flore, saj zahodno Indijo zajame monsun. Večina turistov se monsunom izogne, rezultat tega pa je seveda velik primankljaj v blagajnah hotelov, restavracij in drugih turističnih obratov, ki običajno začasno zapro svoja vrata.

Turistična industrija se je inovativno odločila upreti se monsunu in desezonizirati prihode turistov. Tako odslej ponujajo prav posebne monsunske pakete, med katerimi sta najpopularnejša »monsunske poroke« (spomnimo se filma Monsoon wedding (Nair, 2001)) in pa preprosto rečeno monsunski deževni turizem, pri katerem se osredotočajo predvsem na bližnjevzhodni »puščavski« trg, s katerim so okrepili v tem času omejene letalske povezave.

Spet še en dokaz, da z inovativnim in kreativnim načrtovanjem lahko premostimo marsikatere težave, s katerimi se soočajo destinacije. Kaj pa boste vi ponudili aprila? 

Vir: povzeto po članku v reviji Tourism review

Foto: "hummel_12" , www.sxc.hu

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...