www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Spoznavanje mest s QR kodami

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Spoznavanje mest s QR kodami

Avtor btps2
Datum
4. junij 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Casey Chan je na spletni strani Gizmodo pred nekaj meseci napisal članek o britanskem mestu Monmouth, ki je prekrito s preko 1000 QR kodami, katerih glavni namen je narediti mesto bolj privlačno turistom. Mesto je bilo zato označeno kot prvo "Wikipedijevsko mesto" na svetu in dobilov več nagrad na področju marketinga.

Projekt imenovan Monmouthpedia je bil izveden v manj kot 6 mesecih, v tem času so na keramične tablice natisnili na tisoče kod v 25 jezikih in ustvarili več kot 700 novih strani na Wikipediji. Tablice so na vidnih mestih in označujejo zgodovinske zgradbe, osebe, bare, restavracije, rastlinske vrste, itd. Sistem pa je zasnovan tako, da tvoj telefon avtomatsko prikaže stran v tistem jeziku, ki se uporablja v telefonu.

Mislim da bi se takšna ideja v slovenskem prostoru lahko odlično obnesla, saj ni preveč zapletena, morda bi jo lahko le nekoliko poenostavili. Namesto keramičnih tablic bi bilo boljše če bi bile kode manjše in bi jih samo prilepili na že obstoječe plakete pred raznimi palačami, cerkvami, itd., ker s tem ne bi uničevali zunanjega izgleda stavb. Tudi 25 jezikov ne bi bilo potrebnih, dovolj bi bilo če bi imeli okoli 5 jezikov.

Članek: http://gizmodo.com/5912096/this-entire-town-is-plastered-with-qr-codes-that-link-to-wikipedia

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja btps2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...