www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kava in umetnost

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kava in umetnost

Avtor btps2
Datum
9. maj 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Spodnja novica govori o umetnosti pri pripravi kave drugače imenovano latte art. Je prispevek oziroma bolje rečeno intervju z Nicely Abel Alamedom, ki je svoje življenje posvetil pripravi kave in uporablja posebne postopke za dosego estetskega videza kave. Nekaj je govora o njegovi preteklosti in njegovi poti do sedanjega uspeha. V prispevku je govora tudi o tekmovanjih na tem področju in o  malenkostih, ki so odločilne pri pripravi tovrstne kave.

Povezava do novice: http://www.coolhunting.com/food-drink/latte-art-with-nicely-abel-alameda.php

Kratek povzetek predloga: Uporaba umetniškega izražanja pri pripravi kave. Ustvarjanje in poustvarjanje umetniških del, ljudi in vzorcev na površini kave. Združen koncept umetnosti in kave v okolju z veliko koncentracijo umetnosti. Predstavitev vsakdanje razvade kot posebnega doživetja z estetsko vrednostjo. V slovenski prostor bi idejo prenesla z kostumatizacijo umetniških del na površini kave in sicer s podobami, ki bi bile vzete iz slovenskega prostora ali preteklosti(podoba kofetarice, portret Primoža trubarja, simbol čebele kot enega izmed simbolov Slovenije, podoba Prešerna, podoba zmaja z zmajskega mostu, ipd.).

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja btps2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...