www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Kajak river trip

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kajak river trip

Avtor btps2
Datum
29. maj 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Ideja je o organizaciji izleta s kajakom (kanujem) po delti izliva reke Soče (tudi drugi rečni izlivi) v morje in laguni v Gradežu (Benetke), kot avtentično aktivno preživljanje počitnic. Udeležencem se urganizira etapni potep, kjer se jim nudi celotna podpora in prenočitev ~ z namestitvijo v okolišnih turističnih kmetijah, kjer udeleženci uživajo kulinarične dobrote in se sprostijo'v naravnem okolju ter spoznajo življenje v ''laguni''.

Izlet s kajakom/kanujem po reki in laguni se organizira za npr.;

- šole v naravi
- sumer camp
- tabornike
- družine
- turiste
- vse ki si želijo aktivno preživeti prosti čas

Dodana vrednost je v spoznanju biotske raznovrstnosti, pestrosti favne in flore in bogatsva narave, ... aktivno preživeti dopust v mirnem okolju, ki preseneča vsakega popotnika.

Celotna vsebina

Spodnji tekst uporabite kot obvezno obliko pri pripravi celotne vsebine idejnih pologov, ostale vrste pologov imajo lahko poljubno obliko.

 • ugotovitve o stanju v slovenskem ali v italijanskem turizmu, zaradi katerih je ideja smiselna

  Dopolnitev turistične ponudbe z aktivnim preživljanjem prostega časa. Celoletna športna aktivnost, ki je lahko dopolnilo ponudbi regije FVG

 • primerjava s stanjem v tujini

  Kajak (kanu) danes spada med zelo prijubljene rekreativne športne aktivnosti in je lahko povsem primerljiv s kolesartvom. Z razvojem tovrstne turistične ponudbe je mogoče zagotoviti vpletenost bodisi naravnih danosti kot tudi lokalnega prebivalstva (turistične kmetije)

 • osnovni koncept ideje

  Organigziranje potepa s kajakom/kanujem po delti izliva reke soče ( tudi trugi izlivi v morje) in laguni v grežu, tako da se zagotovi preničitve z oskrbo pri lokalnih turističnih kmetijah

 • koraki od danes do popolnoma uresničene ideje (+ kdo jih bo izvedel in koliko časa in denarja posamezni koraki potrebujejo)

  Izbira poti in različnih etap ter čas trajanja (eno dnevne, dvo dnevne,...) Sodelovanje z lokalnim turističnimi kmetijami in turističnimi destinacijam ter agencijami

 • pogoji (v timu in v slovenskem ali italijanskem turizmu), ki morajo biti izpolnjeni, da ideja uspe

  Suport na kopnem-kombi(mini bus), suport v vodi-gumenjak, sodelovanje pri trženju storitve

 • dodana vrednost ideje (z vidika vseh izvajalcev in uporabnikov)

  Dopolnitev turistične ponudbe z avtentičnim aktivnim preživljanjem počitnic in prostega časa v naravi. Enkratna priložnost za promocijo lagune in rečnih izlivov v morje ter spoznanje imenitne naravne danosti porečja.

 • kakšno pomoč potrebujete oz. jo predvidevate, da bi bila potrebna?

  Organizacijska in marketinška

Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...