www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Delovne počitnice in raziskov. okolice z domačini

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Delovne počitnice in raziskov. okolice z domačini

Avtor btps2
Datum
29. maj 2013
Tip
Ideja
Ponujam

Osnovni koncept ideje je gostu ponuditi:

- spoznavanje kmečkega življenja,
- dela (košnja, spravilo sena, saditev in pobiranje krompirja, pomoč v hlevu, na pašniku, pri pripravi sira, jogurtov),
- zabave (vaške veselice, pikniki ob njivah),
- kulinarike,

neposredno ob vključevanju oz. ob sodelovanju pri vseh zgoraj naštetih dejavnostih. V ponudbo želimo vključiti še spoznavanje okolice neposredno od domačinov preko zgodb, običajev,...

Ponudba bo prilagojena za različne skupine: mladi, otroci, družine, študenti; v obliki krajših ali daljših paketov.

V splošnem je prisoten trend aktivnejšega turizma. Tradicionalni izleti so postali premalo. Vse več ljudi išče aktivno preživljanje prostega časa, tudi sama prisegam na tak način počitnic. Delovni čas večina nas preživi sede, kar je še en razlog, da želimo biti v prostem času kar se da aktivni. Ideja se mi zdi zelo zanimiva tudi za otroke, saj je opaziti velik padec poznavanja kmečkih opravil in nasploh domačih živali med njimi.

Na drugi strani pa se mi to zdi priložnost za na žalost vedno bolj redke kmetije (na našem območju), da v svoja vsakodnevna opravila vključijo še turiste, ki bi jim bili le v pomoč ter si na tak način zagotovijo še dodatna finančna sredstva.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja btps2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...