www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Nov hostel v centru Ljubljane

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Nov hostel v centru Ljubljane

Avtor btps2
Datum
2. april 2013
Tip
Novica

V Ljubljani se je na Čopovi ulici v začetku marca odprl nov hostel Tresor. Ta secesijska stavba je bila nekoč domovanje bančnikov, sedaj pa bo polna turistov iz celega sveta. Jedro hostla bosta prostora za druženje, predvsem klet za večerno druženje, kjer je nekoč resnično obstajal trezor.

Predvsem je zanimiva njihova ponudba za "žurerje". Za ceno 10€ namreč ponujajo nočitev po dobri zabavi v sveži postelji in z dobrim zajtrkom. Gotovo ni veliko ljudi, ki se iz bližnjih in daljnih krajev v Ljubljano podajajo na zabave, pomislilo, da bi morda lahko v kakem hostlu za nekaj denarja tudi prespali in bili celo noč malo bolj sproščeni. Predvsem bi bili tega veseli policisti, ki jim ne bi bilo treba vsako jutro kaznovati vinjene voznike. Morda lahko celo rečemo, da je ta sicer povsem podjetniška ponudba korak k družbeni odgovornosti. 

V hostlu bodo organizirana tudi predavanja in konference za manjše publike. Na začetku delovanja so že izpeljali prve izobraževalne vsebine in sicer o kakovosti v hostlih. Sobe se odklepajo s karticami, kar je korak naprej pri varnosti v okoljih, kjer se vedno menjavajo ljudje in si sobo delite z neznanci. Poskrbeli pa so tudi za kanček zasebnosti. Svojo posteljo oz. pograd si namreč lahko zagrnete z zaveso. Zanimiv pa je tudi nov koncept, ki nam bo dovoljeval rezervacijo točno določenega ležišča v hostlu. Kot, da bi kupovali sedež na letalu ali v kinu. 

120 ljudi naenkrat bo lahko prenočevalo v hostlu Tresor, kar ga uvršča med večje v Ljubljani. Ti bodo svoje potovalne dragocenosti lahko hranili v manjših zasebnih "tezorjih". V inflaciji hostlov po celem svetu je potrebno izpostaviti tiste lastnosti, ki izstopajo. Ta hostel je predvsem korak naprej pri intimi in varnosti, ki jo popotniki potrebujejo tudi, če spijo v cenejših kapacitetah. Pomembna pa je tudi zgodba. Prav tako, kot drugje v turizmu. V Ljubljani že imamo hostel Celica, ki zelo uspešno kot nekakšen ambasador slovenskih hostlov pripoveduje zgodbo o zaporu. Upajmo, da bo tudi hostel Tresor pripovedoval dobro zgodbo o trezorju, ob tem pa mu želimo čimveč zanimivih in prijaznih gostov. 

Foto: uporabnica "A B", www.sxc.hu

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja btps2.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...