www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Turistični izleti po poteh praške korupcije

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Turistični izleti po poteh praške korupcije

Avtor BTPS
Datum
5. februar 2013
Tip
Novica

Korupcija, takšna ali drugačna, je vedno bila predmet političnih in gospodarskih iger v ozadju. Nikoli pa še ni bila predmet turističnega zanimanja, kot se je zgodilo v Pragi. Prago sicer že poznamo po inovativnih načinih vodenja, imajo namreč tudi oglede z brezdomci, ki si tako prislužijo kakšen dodaten evro in turistom pokažejo malo drugačne predele mesta. Skupina mladih entuziastov pa se je odločila, da bodo na korupciji - če se že dogaja - poizkusili kaj zaslužiti. Zato ponujajo "Corrupt tour". 

Pod geslom "uživajte najboljše od najslabšega" ponujajo nekaj čisto novega v zgodovini turizma. Ker se v svoji poslovnosti zavedajo, da si moderen turist želi izbire, so pripravili različne pakete, v katerih turisti spoznavajo Prago na malo drugačen način in obiščejo številne neslavne kraje korupcijskih škandalov. Med potjo so udeležencem razloženi tudi načini korupcije, obljubljajo pa poln dan adrenalina in avantur. Ponujajo tudi, ne boste verjeli, "safari lov na izvajalce korupcije". Varno skriti izza vogalov ali grmovij opazujejo "živali" v njihovem "naravnem habitatu" kot so se izrazilli na njihovi spletni strani

Ponujajo tudi deleže v družbi. Tako lahko kupimo različne vrste delnic, ki lahko brez uradnih papirjev prehajajo iz rok v roke. Pod sloganom "služite denar iz korupcije" tako ponujajo poslovne priložnosti za vse zainteresirane plačati različne vsote denarja, ki se začno s 130€. Cena enodnevnega sprehoda po mestu v osnovi znaša 27€/osebo, na voljo pa so tudi avtobusne ture.

Fotografija: Michaela Kobyakov, www.sxc.hu

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...