www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Stara železniška postaja turistični center

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Stara železniška postaja turistični center

Avtor BTPS
Datum
1. januar 2013
Tip
Novica
Jeruzalem je izraelska prestolnica, ki je tudi turistično zelo zanimiva, predvsem zaradi svoje narodnostne raznovrstnosti, ki zajema judovsko, armensko, muslimansko in krščansko četrt. Vsaka od naštetih četrti ima seveda zelo bogato kulturno in predvsem arhitekturno dediščino, kar Jeruzalem uvršča med najzanimivejša mesta na svetu. Kmalu pa bo ponudba mesta vključevala še novo turistično znamenitost: v turistični center in muzej preurejeno staro železniško postajo.

Ta postaja, ki se je sicer odprla leta 1892 in zaprla 1998, bo stala med novim in starim centom mesta in bo zajemala restavracije (ki bodo na Sabbath stregle tudi hrano, ki ne bo "kosher"), muzej, razstave, trgovino in tržnico. Postajo bodo zasebni investitorji pod vodstvom Adija Talmorja odprli spomladi, česar je še posebno vesel župan mesta, saj se Jeruzalem trenutno trudi ohraniti svojo vlogo kulturne prestolnice Izraela, po drugi strani pa zelo spodbuja zasebne investicije v nekdanjo javno infrastrukturo.

Pri tem lahko pomislimo na ogromno opuščenih železniških postaj na slovenskem, sploh iz obdobja Avstro-Ogrske. Se tudi v naših razpadajočih železniških postajah skriva možnost za turistično izrabo? Z ekonomsko valorizacijo degradiranih območij bi pridobil turizem, turisti, še sploh pa občine in drugi lastniki infrastrukture. 

O podobni prenovi železniške infrastrukture pa smo že pisali v prispevku "Inovativna prenova železnice" aprila letos (povezava).

Povzeto po članku iz Israel National News (povezava do članka, povezava do videa)
Foto: Alex Bruda, www.sxc.hu
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...