www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Apokalipsa v Predjamskem gradu - tudi preko BTPS

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Apokalipsa v Predjamskem gradu - tudi preko BTPS

Avtor BTPS
Datum
18. december 2012
Tip
Novica
Cristopher David Conner je ameriški pisatelj, avtor knjige 'Bloodborne: The Forsaken'. Še ena ameriška znanstveno-fantastična zgodba o zombijih in koncu sveta? Ne, saj je avtor svojo pripoved postavil v Predjamski grad in njegovo jamsko zaledje. Conner, ki  je poligon za svojo zgodbo o mednarodnih turistih, ki se pred zombiji skrijejo v gradu, iskal po vsej Evropi in se na koncu znašel ob vznožju tega gradu, kjer je konec sveta na (ne)slaven način dočakal tudi Erazem Predjamski. 

Zgodba pa je zanimiva predvsem zaradi dobrega sodelovanja med avtorjem in slovenskim turizmom. Inovativni pisatelj se je za promocijo knjige namreč povezal z BTPS - pred časom smo objavili prispevek (klik) o uspeli skupni promociji, katere smo bili zelo veseli. Sicer je pri promociji v Sloveniji pomagala tudi Celjanka Irena Naglič, avtor pa je celo predlagal uporabo zgodbe za avtomobilski oglas in povezavo s proizvajalcem avtomobilov. 

Ravno takšno sodelovanje pa seveda odpira številne nove možnosti pri povezavi knjig in turizma. 'Knjižni turizem' v veliko destinacijah že zelo dobro deluje (Dublin in Joyceov Ulysses, Barcelona in Zafonova Senca vetra …). Zato lahko upamo, da bo tudi Slovenija dobila čim več dobrih zgodb, kot je ta. Nedolgo nazaj se je v Predjami mudila tudi zvezda svetovne literature, pisatelj George R.R. Martin, ki si v gradu, ki ga je CNN uvrstil na lestvico potovanj namenjenih spopadanju s strahovi, že zamišlja nove zgodbe.

Knjige in zgodbarstvo so torej ena od odličnih osnov za promocijo Slovenije in njenega turizma. Naslovnico naslednje knjige C.D. Connerja, ki se, mimogrede, že uči slovenščine, bo krasil ljubljanski zmaj. V knjigah pa je izpostavljena tudi slovenska kulinarika, s katero se začne 'The Foresaken'. Avtor se je namreč zaljubil v piščančja prsa v ljubljanski restavraciji Abecedarium. Slovenija je odlična kulisa za pripovedi. Prelepo naravo, bogato kulturno dediščino in odlično kulinariko kot kaže že imamo. Le še čim več avtorjev moramo pripeljati.

Prirejeno po članku Apokalipsa zdaj v Predjamskem gradu v reviji Nedelo (Mateja Gruden) iz 2. decembra 2012 (povezava na članek
)

Fotgrafija: STO
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...