www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Web Lab - obiskovanje atrakcij na daljavo

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Web Lab - obiskovanje atrakcij na daljavo

Avtor BTPS
Datum
27. november 2012
Tip
Novica
Znanost in tehnologija že od nekdaj navdihujeta ljudi po vsem svetu in z njuno pomočjo se lahko danes virtualno preselimo v različne prostore ter na različne konce sveta, ne da bi kamorkoli resnično potovali.
 
Sedaj lahko s sodobno tehnologijo obiščete nekatere muzeje kar z domačega kavča. Na portalu Banke turističnih priložnosti Slovenije smo že pisali o projektu Google Art Project, ki omogoča virtualno sprehajanje po mnogih svetovnih muzejih in galerijah. Korak naprej je narejen s projektom v Muzeju znanosti v Londonu, pri katerem gre za niz petih instalacij v prostoru. S pomočjo vmesnika Web Lab se vam odpre muzejska izkušnja in z instalacijami lahko preko interneta vzpostavljate interakcijo tudi na daljavo. Na primer, pri eksperimentu Univerzalni orkester lahko z ljudmi z vsega sveta sočasno ustvarjate glasbo na robotske instrumente, ki so fizično postavljeni v muzeju. 

Tovrstna navidezna sprehajanja po muzejih so zanimiva zaradi možnosti interakcij z drugimi ljudmi, pa tudi zato, ker so osvobojena odpiralnih časov ter premagovanj razdalj, ki bi jih potrebovali, da bi fizično prišli do določenega muzeja. 
 
Na enak interkativen način kot muzeje in galerije se da preko spleta ljudem s celega sveta približati tudi različne turistične atrakcije, destinacije in podobno.    
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...