www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Mednarodno prostovoljstvo - priložnost za turizem

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Mednarodno prostovoljstvo - priložnost za turizem

Avtor BTPS
Datum
31. julij 2012
Tip
Novica
Na Sečoveljskih Solinah se je končal štirinajsti mednarodni prostovoljski tabor, ki je potekal v sodelovanju Zavoda Voluntariat in Pomorskega muzeja Museo del Mare Piran - Pirano.

Prostovoljci iz Italije, Makedonije, Španije, Poljske, Ukrajine in Slovenije so ob svojem delu spoznavali starodavne načine pridelave soli in specifične delovne tehnike, ki izhajajo iz srednjega veka in delo v solinarskem muzeju, hkrati pa so sledeč tradiciji tudi sami prebivali v solinarski hiši brez vode in elektrike. S svojim delom in bivanjem na solinah prostovoljci vsako leto pomagajo ohranjati kulturno identiteto tega dela slovenske Istre ter preko medijskega pojavljanja sodelujejo pri ozaveščanju širše javnosti o pomembnosti solin in o neprecenljivi večstoletni solinarski kulturni dediščini na slovenski obali.

Prostovoljci lahko izdatno pripomorejo tudi k razvoju turizma, mednarodni prostovoljski tabor pa lahko izvede prav vsaka neprofitno organizirana skupina ali organizacija, ki želi:
•    v svojo sredino privabiti prostovoljce z vseh koncev sveta (doslej je Slovenijo na ta način obiskalo že približno 3000 prostovoljcev),
•    s pomočjo prostovoljcev urediti lokalno turistično infrastrukturo in s tem izboljšati turistični potencial, ki ga nudi okolje, s čimer se spodbudi nadaljnji razvoj turizma,
•    svoj kraj na inovativen in poceni način približati tujcem in preko prostovoljcev "dober glas" razširiti v "deveto vas", saj prostovoljci vest o privlačnosti kraja in ponudbe mnogokrat širijo med prijatelje in znance in se hkrati tudi sami pogosto vračajo nazaj,
•    vest o svojem kraju in turistični ponudbi razširiti preko najrazličnejših medijev, saj so mednarodni prostovoljski tabori privlačni za novinarje in tako medijsko dobro pokriti,
•    s prihodom prostovoljcev poleg pozitivne energije dobiti tudi dobre ideje in pogled od zunaj ter izkušnje posameznikov, ki utegnejo pomembno pripomoči k zanimivosti ali inovativnosti vaše turistične ponudbe.

Za več informacij o tem, kako organiziratihttp://www.btps.si/DepositDetails.aspx?DpID=1548 mednarodni prostovoljski tabor in v svojo sredino pripeljati svet v malem, se lahko obrnete na Zavod Voluntariat, ki je del mednarodne prostovoljske mreže SCI.

Avtor fotografije: Tomaž Zajelšnik

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...