www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Večerja v temi - tudi po slovensko

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Večerja v temi - tudi po slovensko

Avtor BTPS
Datum
17. julij 2012
Tip
Novica
Živimo v času informacijskih preobremenitev, v katerem vizualne stimulacije dosegajo svoje vrhunce. Vse več stvari je povezanih z izgledom, ti trendi pa so vse bolj uveljavljeni tudi v kulinariki. Kot vemo, je danes poleg dobrega okusa pomembno tudi, kako je hrana servirana na krožniku in lepše kot izgleda, bolj slastna se nam zdi. Večerje v temi, ki jih že lahko okusite na različnih koncih sveta, se zato zdijo nekaj zelo posebnega, saj ne stavijo vsega na videz hrane, temveč želijo, da gost doživi senzorično kulinarično izkušnjo in z opustitvijo vida stimulira druga čutila ter hrano okuša preko vonja, teksture, okusa..

Prve večerje v temi smo lahko okusili tudi v Sloveniji, saj je restavracija Origano že pripravila nekaj tovrstnih dogodkov. Večerja poteka tako, da si gost na začetku čez oči nadane masko in se tako posveti hrani na čisto poseben način; ugotavlja, katera hrana je na krožniku ter katero vino pije zraven. Ob tem se začne zavedati, kako malo pomislimo na okuse tedaj, ko hrano vidimo, saj se pretežno zanašamo na naš vid, ne pa tudi na ostala čutila.

Ob vsakodnevni rutini je lahko večerja v temi priložnost za umiritev in za popolnoma drugačen način uživanja hrane.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...