www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Izbran prvi študentski snovalec

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Izbran prvi študentski snovalec

Avtor BTPS
Datum
11. december 2011
Tip
Novica
Na Dneh slovenskega turizma v Portorožu smo razglasili zmagovalko prvega razpisa Študentski Snovalec, s katerim spodbujamo ustvarjalnost, inovativnost in inventivnost pri študentih. S Študentskim Snovalcem nagrajujemo študijske izdelke, v katerih avtorji/študenti pomembno prispevajo k razumevanju specifik in/ali spodbujanju nadaljnjega razvoja slovenskega turizma in njegove inovativnosti.
 
Zmagovalka Študentskega Snovalca je postala diplomantka Filozofske fakultete v Ljubljani Anja Šadl z diplomskim delom Okoljevarstvena vloga Zdravilišča Radenci, za kar je poleg plakete prejela še denarno nagrado 400 evrov neto.
 
Avtorica se je v nagrajeni univerzitetni diplomi lotila pereče teme, s katero se ukvarjata tako strokovna kot tudi laična javnost. Turizem kot ena izmed najbolj dinamičnih gospodarskih dejavnosti predstavlja veliko nevarnost in grožnjo okolju, v katerem se razvija. Zato je s trajnostnega vidika razvoja destinacije ključno, da ocenimo ekološke vplive turistične dejavnosti na okolje. Diplomska naloga je konsistenten izdelek, poglavja so med seboj jasno diferencirana, jasna je tudi razmejitev med konceptom in kontekstom. V zaključku avtorica ponudi še smiselne geografske smernice za nadaljnji razvoj, zaradi česar se je komisija odločila, da diplomsko delo Okoljevarstvena vloga Zdravilišča Radenci izbere kot najboljši izdelek, prijavljen na letošnji razpis Študentski Snovalec. 

V finale se je poleg omenjene uvrstilo še pet nalog.

Zmagovalno nalogo si lahko vsi registrirani uporabniki BTPS ogledate TUKAJ.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...