www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Tematski proizvodi temelječi na kulturni dediščini

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Tematski proizvodi temelječi na kulturni dediščini

Avtor klemen.podlogar
Datum
31. maj 2011
Tip
Ideja
Ponujam

Osnovni koncept ideje temelji na oblikovanju 3-4 dnevnih tematskih proizvodov, kjer bi združili najlepše slovenske gradove, dvorce, cerkve, stara mestna jedra s prenočevanjem v naših visoko-tehnoloških ter okolju prijaznih namestitvenih kompleksih in jih ponudili na tujih trgih.

Zaenkrat še nismo izoblikovali več-dnevnega proizvoda, ki bi temeljil na bogati kulturni dediščini ter ga ponudili na tujem trgu. Kljub slabemu trženju ter ponudbi naših produktov na tujih trgih pa zanimanje ljudi za kulturno dediščino potrjuje podatek, da so na seznamu desetih najbolj obiskanih slovenskih znamenitosti kar štirje gradovi. Številka pa bi bila ob boljši promociji ter izoblikovanju tur, katere bi organizatorji potovanj lahko ponudili na tujih trgih še precej večja. Precej zbode tudi podatek, da je kar polovico vseh obiskovalcev pobralo prvih pet znamenitosti iz seznama, kar potrjuje naravnanost promocije naših znamenitosti, ostale pa so nažalost zapostavljene in tako predstavljajo slabo izkoriščen potencial slovenskega turizma.

Tuji turisti, ki so že obiskali Slovenijo v večini poznajo le velikane Slovenskega turizma. Na nas torej bodočih turističnih delavcih sloni priložnost, da turistom razširimo ponudbo ter omogočimo dostop do krajev in znamenitosti katerih trenutno ni zaslediti v ponudbi. Mogoče v Sloveniji trenutno vlada politična in gospodarska kriza, vendar recesija turistov ne ustavi - nasprotno vsako leto jih potuje več. Slovenija ponuja veliko mnogo več kulturnih, etnoloških, zdraviliških, gorskih ter ostalih znamenitosti, kot le teh pet velikanov Slovenskega turizma katere promoviramo vendar tuji turist tega ne bo opazil še manj pa cenil, dokler sami ne naredimo novega koraka s promocijo manj znanih, a zato nič manj lepih krajev.

Foto: seniorji.info/IZLETI_IN_POCITNICE_Po_Steklasovi_poti
 

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja klemen.podlogar.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...