www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Eco Youth Hostel Svoja vas

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Eco Youth Hostel Svoja vas

Avtor Ideje brez meje
Datum
31. maj 2011
Tip
Ideja
Ponujam

Turizem se zadnja leta širi v dveh smereh, s produkti za upokojence in za mladino. Slednji so s svojimi specifičnimi zahtevami razlog, da mladinski domovi rastejo kot gobe po dežju, ali se vanje spreminjajo opuščene graščine, zapori in hoteli.

V duhu ekološke osveščenosti ( po smernicah slovenske ekovasi) pa bi se lahko na odročnem idiličnem kraju zgradilo majhno otočno naselje samostojnih bivalnih enot, ne večjih od 20 m2, ki bi nastalo iz odpadkov (nepovratne steklenice, razbita keramika) in iz čim več naravnih materialov (glina, slama, kamen, smola). Mladi različnih strok, ki bi sodelovali pri nastajanju projekta (morda v zameno za kasnejše počitniško bivanje), bi pod okriljem investitorja- izvajalca, klasičnega turističnega ponudnika, gotovo soustvarili funkcionalno, prijetno in očem prijazno naselje, ki bi s svojo atraktivnostjo in samozadostnostjo predstavljalo magnet za mlade popotnike.

Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja Ideje brez meje.
Komentarji povzetka
inaglic1 7.5.2012 13:03:05
 Ideja se mi zdi zelo aktualna in bi pri njeni uresničitvi z veseljem sodelovala.
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...