www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Sinergetik - Občina Idrija

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Sinergetik - Občina Idrija

Avtor BTPS
Datum
14. april 2011
Tip
Energija
Ponujam
Letos smo nagradni sklad razpisa Snovalec, s katerim Ministrstvo za gospodarstvo in Slovenska turistična organizacija podeljujeta 40.000 evrov bruto nepovratnih sredstev, še oplemenitili!K sodelovanju smo povabili sinergetike, tj. javna ali zasebna telesa, ki so zamisli, prijavljene na razpis Snovalec, pripravljena dodatno sofinancirati.

Vse zamisli, ki bodo prispele na razpis Snovalec, bo ocenila strokovna komisija. Zamisli, ki bodo dosegle najmanj status polfinalista, bomo posredovali tistim sinergetikom, na katerih geografsko področje ali specifično področje dela bodo sodile. Sinergetiki se bodo sami odločili, ali, katere in v kolikšni meri bodo sofinancirali.


______

SINERGETIK - OBČINA IDRIJA


Idrija leži v zahodnem delu Slovenije, v kotlini sredi razgibanega idrijskega hribovja, kjer se ob znameniti tektonski prelomnici stikata predalpski in kraški svet, in je svetovno znano mesto z rudniško tradicijo. Občina sodi s površino 294 km2 med večje slovenske občine in šteje okoli 12.000 prebivalcev. Občina ni znana samo po uspešnih mednarodnih korporacijah, ki imajo v njej sedež, temveč med drugim tudi kot atraktivna turistična destinacija. Ta se predstavlja pod krovno blagovno znamko Idrija - Zgodba za vse čase. Kot destinacijska znamka temelji na svojih petih prednostih, bogastvih: izjemni kulturno-zgodovinski in tehniški dediščini, svetovno znani idrijski čipki, čudoviti in neokrnjeni naravi ter številnih naravnih vrednotah, idrijskih žlikrofih kot tipičnem kulinaričnem produktu in na dejstvu, da je Idrija že od vedno zakladnica znanj, starih običajev in zgodb.
 
Turistična ponudba destinacije bazira na tehniški in  kulturno-zgodovinski dediščini, naravnem okolju, ekoturizmu in turizmu v vaseh, gastronomiji ter športu in rekreaciji. Turistični produkti pripovedujejo zgodbo o živem srebru in dediščini živega srebra, kar je tudi predmet nominacije za vpis na UNESCO seznam svetovne dediščine, pa zgodbo o izjemnih naravnih lepotah, kulinaričnih posebnostih, športnih in rekreativnih užitkih.

Občina Idrija bo podprla inovativne turistične projekte, ki jih bo možno uresničiti na območju občine.

Znesek sofinanciranja: največ 5.000 evrov bruto
Število podprtih zamisli: ni omejeno
Druge posebne zahteve:
- zamisel bo uresničena na območju občine Idrija
- zamisel je donosna za avtorja in dolgoročno pomembna za občino Idrija
- poslovna zamisel je trajna in avtonomna, kar ji omogoča, da po začetnem delnem sofinanciranju dolgoročno posluje in deluje brez dodatne zunanje pomoči
- prednost bodo imeli projekti na področju oživljanja dediščine, podeželskega turizma, kulinarike, čipke, uporabe in zaščite blagovnih znamk
- enkratne aktivnosti ne bodo podprte
- aktivnosti bodo sofinancirane šele po popolni uresničitvi zamisli
Kontaktna oseba: mag. Sanja Marija Pellis, sanja-marija.pellis@idrija.si, 05 37 34 522
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...