www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::"Hotelirska" rešitev za pariško kulturno dediščino

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

"Hotelirska" rešitev za pariško kulturno dediščino

Avtor BTPS
Datum
6. januar 2011
Tip
Novica
Dragocena francoska kulturna dediščina, simbol francoske monarhije, popularna turistična znamenitost, palača Versailles, bo deloma prešla v roke zasebni belgijski hotelski verigi, ki bo v njej zgradila luksuzni hotel. Gre za nenavadno odločitev, s katero pa želita francosko kulturno ministrstvo in nacionalna turistična organizacija izkoristiti ekonomski potencial, ki ga ima palača, in deloma rešiti vprašanje vzdrževanja, ohranjanja in obnavljanja kulturne dediščine.

Hotel bo imel 23 sob, odprl pa naj bi se konec leta 2011. Prenova bo stala 5,5 mio evrov. Francoski Center za državne spomenike je že predlagal, naj se podobni dogovori sklenejo še za 20 drugih stavb, ki trenutno propadajo, saj za njihovo vzdrževanje ni dovolj sredstev.

Vir: Tourism Review
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja BTPS.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...