www.slovenia.info
Banka Turističnih Priložnosti Slovenije
izberi
Jezik slovenščina

Pologi::Razpršeni hotel - oblika ruralne turistične ponudb

PRIKAZ VSEBINE POLOGA
Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS),Slovenske turistične organizacije (STO) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali STO. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Razpršeni hotel - oblika ruralne turistične ponudb

Avtor TOP.SEL
Datum
8. december 2010
Tip
Ideja
Ponujam

POVZETEK

Razpršeni hotel je oblika ruralne turistične ponudbe, za katero je značilna večja razpršitev nastanitvenih kapacitet po kraju. Središče hotela je recepcija s skupnimi prostori. Prednosti, ki jih ponuja razpršeni hotel se odražajo v širši paleti kakovostnih razredov in večji pestrosti ponudbe. To pa lahko vzbudi pozornost širšega kroga potencialnih gostov. Mnogi ruralni kraji v Sloveniji se srečujejo s propadajočo stavbno in kulturno dediščino, ki bi jo bilo potrebno obnoviti in ji dati nov zagon. Razpršeni hotel je ena od možnosti za revitalizacijo ruralnih krajev in je lahko način, da se propadajoče objekte vključi v gospodarsko dogajanje. S tem je možno pridobiti sredstva za obnovo in oživitev teh dragocenosti. Razpršeni hotel ni novost. Je namreč uspešna oblika revitalizacije podeželja, ki je bila že uporabljena v razvitih alpskih državah. Naša naloga pa je, da jo nadgradimo in dodamo nove vsebine, ki bo tovrstno obliko turistične ponudbe naredilo privlačno v prihodnje.

Celoten dokument je na voljo v polju Celotna vsebina, do katerega imajo dostop vsi registrirani obiskovalci Banke turističnih priložnosti Slovenije. Če še nimate svojega uporabniškega imena in gesla, je za registracijo dovolj vaš email naslov  >> registracija.
Dodatna informacija
Za ogled celotne vsebine kontaktirajte avtorja TOP.SEL.
Komentarji povzetka
Komentarje lahko vpisujejo prijavljeni uporabniki.
X

Uporaba piškotov

Portal BTPS uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Pred nadaljevanjem brskanja po naših straneh prosimo potrdite, da se strinjate z izmenjavo piškotkov med portalom BTPS in vašim računalnikom.
se strinjam
Več informacij...